Iz Udruge Magda pozivaju na vrtlarenje

·
Ako voliš vrtlarenje a nemaš gdje – pridruži nam se jer vrtlarenje na gradskim vrtovima postaje sve popularnije u svijetu, a postoji mnogo prednosti koje takav način života donosi. Evo nekih od njih:

  1. Povećanje fizičke aktivnosti – Vrtlarenje je vrlo fizički zahtjevan posao koji zahtijeva napor, poput kopanja, sadnje, okopavanja i zalijevanja. To može pomoći u poboljšanju vaše razine tjelesne aktivnosti, što može dovesti do zdravijeg načina života.
  2. Smanjenje stresa – Vrtlarenje može pomoći u smanjenju stresa jer vam omogućuje da provedete vrijeme na svježem zraku, opustite se i fokusirate se na zadatak pred vama.
  3. Održivost i kontrola kvalitete hrane – Vrtlarenje na gradskim vrtovima može vam pružiti veću kontrolu nad hranom koju jedete, jer znate kako je uzgojena i kakva je njena kvaliteta. Također, uzgoj vlastite hrane može smanjiti vašu ovisnost o industrijskoj proizvodnji hrane koja može biti štetna za okoliš i sadržavati kemikalije. Na taj način, vrtlarenje može pridonijeti vašoj prehrani na dugoročnoj razini, ali i zaštiti okoliša.
  4. Pozitivan utjecaj na okoliš – Gradski vrtovi mogu pomoći u poboljšanju kvalitete zraka i tla u vašem gradu. Biljke apsorbiraju ugljikov dioksid iz zraka i čiste ga, a korijeni biljaka pomažu u sprečavanju erozije tla.
  5. Društvena interakcija – Vrtlarenje na gradskim vrtovima može vam pomoći da se povežete s drugim ljudima u vašoj zajednici. Možete upoznati nove ljude koji dijele vašu strast prema vrtlarenju, razmjenjivati savjete i znanja te zajedno uživati u plodovima svog rada.
    i zato: VIDIMO SE NA VRTU, poručili su iz Udruge Magda.