Munje i Predatori – najbolje ekipe Telemach Dana sporta u Križevcima

U sportskoj dvorani Križevačkog poduzetničkog centra, u sklopu proslave dana grada Križevaca, održan je Telemach Dan sporta – veliki sportsko-edukativni dan. Djeca su se imala priliku natjecati u graničaru i atletici, a najbolje ekipe i najbrži trkači borili su se za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se sredinom srpnja održati u Rijeci.
Mlade je sportaše podržala je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije Ana Mušlek: “Koprivničko-križevačka županija posebnu pozornost posvećuje sportu, koji je važan segment lokalnih zajednica, što možemo potkrijepiti pravilnim ulaganjem u infrastrukturu – gradnjom sportskih dvorana, obnovom igrališta, ali i konturiranim ulaganjima u Zajednicu sportova Koprivničko-križevačke županije.
Želim zahvaliti Sportskim igrama mladih na organizaciji susreta i svemu što čine na promociji sporta, posebno za djecu. Sport je mjesto druženja, okupljanja i razvijanja novih prijateljstava te je bitan za zdrav način života.“
“Ponosni smo što je Telemach treću godinu za redom dio ove najveće amaterske sportske manifestacije u Europi. Sport je za nas više od fizičke aktivnosti i rekreacije – uči nas strpljivosti, upornosti i važnosti timskog duha, ali i uvažavanju različitosti, toleranciji i uključivosti. Posebno je to važno za djecu i mlade, koje vidimo kao pokretače promjena i kreatore društva boljih prilika. Upravo zato Telemach želi biti važan akter koji povezuje mlade i sport i tako im pomaže da se izgrađuju, ne samo fizički, već i mentalno. Radujemo se i budućim ovakvim inicijativama stvaranja dobrih životnih navika koje definiraju naše mlade i pripremaju ih za izazovnu budućnost.” – izjavila je Ana Miličević, direktorica marketinga Telemach Hrvatska.
“Sportske igre mladih svjesne svog utjecaja na društvo već 27. godinu kroz igru i sport potiču na druženje, uče o održivom razvoju te potiču djecu i mlade da se razviju u odgovorne pojedince našeg društva. Na Danima sporta želimo da se djeca prvenstveno dobro zabave, postanu još bolji sportaši i ne zaborave na fair play.” – istaknula je Matea Kekez iz Plazma Sportskih igara mladih.
Svečani program Telemach Dana sporta započeo je paljenjem baklje koji su donijeli mladi sportaši predvođeni Viktorom, maskotom Plazma Sportskih igara mladih.
Djeca su se natjecala graničaru, u dvije kategorije 2012. godište i mlađi te 2014. godište i mlađi, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju, a natjecanje stavlja u drugi plan.
Najspretnija ekipa u graničaru bila je ekipa Munje u kategoriji 2012. godište i mlađe te ekipa Predatori u kategoriji 2014. godište i mlađi.

Natjecanje u atletici je odgođeno zbog lošeg vremena, a novi termin objavit ćemo uskoro.

Ovogodišnji Telemach Dan sporta posjetit će sve županije u Hrvatskoj, i održati ukupno 28 sportsko-edukacijskih evenata. Projekt je koncipiran na temelju sportskih igara, natjecanje stavlja u drugi plan a potiče druženje, toleranciju i inkluziju.
Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u 10 sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika).
U 27. sezoni Plazma Sportske igre mladih samo u Hrvatskoj okupit će više od 100.000 djece i mladih.