Najavljena velika investicija u Cirkveni, izgradit će se novi vatrogasni dom

Dobrovoljno vatrogasno društvo Cirkvena u subotu je održalo 131. redovnu godišnju skupštinu na kojoj su nazočili načelnik Nenad Bošnjak, dopredsjednik općinske Vatrogasne zajednice Damir Radmanić, tajnica Vatrogasne zajednice Kristina Matuško, predstavnici sponzora i društava iz Slovenske Bistrice, Breze, Kabal, Farkaševac, Haganj, Sveti Ivan Žabno, Brezovljani, Kučilovina, Sveti Petar Orehovec, Hrsovo, Ladinec, Sveti Petar Čvrstec, Trema Dvorišće i Trema Budilovo.

Nazočile su i žene iz Udruge “Graničarke” Cirkvena, predstavnici Šahovskog kluba “Stari Graničar” Cirkvena i prijatelji Društva. Radno voditeljstvo radilo je u sastavu Nikola Radulec, Mladen Babić i Marin Požgaj.

Tajnik je iznio i plan rada za 2023. godinu.

Općinski načelnik Nenad Bošnjak kazao kako ove godine kreće izgradnja novog doma u Cirkveni. -Jedan dio mog obećanja je ispunjen, nabavljeno je novo vatrogasno vozilo, i dalje će Općina biti tu kao potpora. Ovaj stari i dotrajali dom časno je služio godinama brojnim događajima, aodlukom Općinskog vijeća i mene ovaj doma ide u zaborav. Krećemo u novu investiciju i izgradnju novog vatrogasnog doma na ovom istom mjestu.

Sredstva smo osigurali, a riječ je o 100 tisuća eura za početak radova, odnosno za temelje i glavnu ploču. Radovi kreću u drugoj polovici godine, a nastavak radova će biti sljedeće godine – poručio je načelnik.

Na kraju su dodijeljena uvjerenja o osposobljavanju i zahvalnice.