Odgojiteljice Dječjeg vrtića Križevci stekle potrebna znanja za provedbu Baby signs znakovnog jezika

Odgojiteljice Dječjeg vrtića Križevci sudjelovale su na radionici kroz koju su stekle potrebna znanja i kompetencije za provedbu Baby signs znakovnog jezika u vrtiću.

Kroz teorijski i praktični dio radionice učilo se o dobrobitima znakovnog jezika na emocionalni, socijalni, govorno-jezični i intelektualni razvoj djeteta. Korištenje Baby signs znakovnog jezika ima višestruke koristi te kod djece smanjuje frustracije (postaju aktivnim sudionicima komunikacije), potiče razvoj receptivnog i ekspresivnog govora, potiče razvoj pozitivne slike o sebi, jača emocionalnu povezanost između roditelja i djeteta.

Uz znakovni jezik bebe i djeca mogu komunicirati ono što vide, trebaju i ono što osjećaju te za to koriste vrlo jednostavne znakove. Znakovni jezik razvijen je od strane psihologinja dr. Linda Acredolo i dr. Susan Goodwyn te se u svijetu koristi više od 25 godina.

“Ponosno objavljujemo da je Dječji vrtić Križevci od sada certificirana ustanova za provedbu Baby signs programa”, poručili su iz Dječjeg vrtića Križevci.