Odgojiteljice Dječjeg vrtića Križevci stekle potrebna znanja za provedbu Baby signs znakovnog jezika

Odgojiteljice Dječjeg vrtića Križevci sudjelovale su na radionici kroz koju su stekle potrebna znanja i kompetencije za provedbu Baby signs znakovnog jezika u vrtiću.

Kroz teorijski i praktični dio radionice učilo se o dobrobitima znakovnog jezika na emocionalni, socijalni, govorno-jezični i intelektualni razvoj djeteta. Korištenje Baby signs znakovnog jezika ima višestruke koristi te kod djece smanjuje frustracije (postaju aktivnim sudionicima komunikacije), potiče razvoj receptivnog i ekspresivnog govora, potiče razvoj pozitivne slike o sebi, jača emocionalnu povezanost između roditelja i djeteta.

Uz znakovni jezik bebe i djeca mogu komunicirati ono što vide, trebaju i ono što osjećaju te za to koriste vrlo jednostavne znakove. Znakovni jezik razvijen je od strane psihologinja dr. Linda Acredolo i dr. Susan Goodwyn te se u svijetu koristi više od 25 godina.

“Ponosno objavljujemo da je Dječji vrtić Križevci od sada certificirana ustanova za provedbu Baby signs programa”, poručili su iz Dječjeg vrtića Križevci.

Pratite nas na društvenim mrežama!