Održana redovna godišnja skupština DVD-a Apatovec

Dobrovoljno vatrogasno društvo Apatovec u petak je u vatrogasnom domu održalo 74. godišnju skupštinu.

Skupštini su prisustvovali tajnik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Ivan Matosović, zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Zvonimir Habjan, ispred Mjesnog odbora Apatovec Ivan Bradić te predstavnici DVD-a Preseka, Glogovnica, Špiranec i Đurđic.

Skupštinu je otvorio predsjednik DVD-a Tihomir Pavleković, dok je skupštinom predsjedavala voditeljica radnog voditeljstva Petra Pavišić, a u radu su joj pomagale Nikolina Vrbanec, Ivana Vrbanec i Petra Magdić. Jednoglasno je usvojeno izvješće o radu, financijski plan i izvješće Nadzornog odbora za prošlu godinu te plan rada i financijski plan za ovu godinu.

-U proteklom razdoblju DVD je imao dosta aktivnosti, a iako su mjere protiv Covida-19 bile na snazi, nismo stali, već radili. Imali smo 5 intervencija i jednu dislokaciju. Uklanjali smo stablo s prometnice, imali smo požare otvorenog prostora te potragu za nestalom osobom. Naš zapovjednik Danijel Magdić vodio je sve intervencije, nije bilo ljudskih žrtava, samo manja materijalna šteta. Na dislokaciju na području Vodica smo uputili Željka Pavlekovića, koji je s našim županijskim snagama 2 dana bio na sanaciji požarišta. Radili smo na uređenju doma, i sanirali smo rušenje zida. Uputili smo 2 člana na osposobljavanje za gašenje požara otvorenog prostora s upotrebom helikoptera, na osposobljavanje za časnika I klase 4 člana i za voditelja mladeži 1 člana – rekla je  Ivana Vrbanec u izvješću Upravnog odbora.

Predsjednik DVD-a Tihomir Pavleković iznio je plan rada za iduću godinu:

– Osposobljavanje članova i članica Društva, rad s djecom i mladeži, uvježbavati se za vatrogasna natjecanja kao i za intervencije. Uređivati dom, okoliš i vježbalište, priključiti dom na javni vodovod, javljati se na javne natječaje, nabaviti neophodnu opremu za 10 operativnih članova. Također obavljati preventivu i edukacije mještana, poticati članove da se više uključe u rad Društva te izvršiti liječnički pregled za 10 operativnih članova.- rekao je.

Tajnik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Ivan Matosović pozdravio je sve prisutne ispred Vatrogasne zajednice Grada Križevaca, u ime zapovjednika JVP Grada Križevaca Marija Martinčevića i u ime gradonačelnika Marija Rajna.

–DVD Apatovec spada u sami vrh vatrogasnih organizacija našega grada, zauzeli ste 2. mjesto po ukupnom vrednovanju vatrogasnih organizacija, a što nedvojbeno ukazuje na aktivnosti koje vaše Društvo provodi. Ja vam čestitam na vašim postignućima, nastavite tako i dalje i oformite ekipu djece i mladeži koji su zainteresirani za učenja i natjecanja. Zahvaljujem vam se na pozivu na skupštinu i želim vam puno uspjeha u daljnjem radu. Na godinu vas čeka 75. obljetnica vašeg DVD-a i siguran sam da će ovo vodstvo dobro organizirati tu proslavu- naglasio je Matosović.

Zvonimir Habjan pozdrave je uputio u ime Vatrogasne zajednice Koprivničko- križevačke županije, predsjednika Darka Palaša, u ime Glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske Slavka Tucakovića i župana Darka Korena. -Velika mi je čast da vas mogu posjetiti i biti ovdje s vama nakon 3 godine, jer imamo čak 143 DVD-a na području naše Županije, a to nije malo za obići. Vaše Društvo je malo društvo, ali izrazito bitno za našu Županiju. Uz 1740 operativnih vatrogasaca na području Županije, možemo slobodno reći da smo jedna od najvatrogasnijih županija u Republici Hrvatskoj. Ponosimo se time i župan je to nebrojeno puta isticao na vatrogasnim skupovima. Hvala svima ovdje prisutnima i vašim obiteljima koji ste se uključili u rad ovog Vatrogasnog društva – rekao je Habjan.

Na kraju skupštine, dodijeljena su priznanja za osposobljavanja, ali i za 10 i 20 godina sudjelovanja u radu DVD-a Apatovec koja je uručio Ivan Matosović.