Raznolik vikend program u Klubu kulture

Preko Liveurope mreže u Klub kulture u četvrtak, s početkom u 21 sat, stiže grupa Avelina iz Makedonije. Glazba koju oni izvode najlakše bi se mogla nazvati dark folkom, a Avelina sigurno predvodi novu makedonsku world music scenu.

Istražujući korijene makedonskog folklora u potrazi za glazbenim nadahnućem i vezom između suvremenih glazbenih trendova i tradicionalnih narodnih motiva, zajedno otkrivaju mnoštvo iznenađujućih sličnosti i razlika, koje naglašavaju jedinstvenost makedonskog folklora, što pretaču u svoju glazbu.

Avelinini nastupi nude jedinstveno iskustvo, osim klasičnog koncertnog nastupa tu je i svojevrsna glazbena meditacija u kojoj se publika poziva da se pridruži mantričkom pjevanju zajedno s bendom.

Ulaz je slobodan.

Izložba: Mario Miličić “Polovične cjeline”

U petak 28. travnja, s početkom u 19 sati, u galeriji K2 predstavit će se zagrebački umjetnik Mario Miličić (alias Mane Mei) svojom samostalnom izložbom “Polovične cjeline”.

Kako joj i samo ime kaže, cjeline novih radova sastavljene su od raznoraznih polovica folije kakva se inače koristi za reklamno pokrivanje prozora na zagrebačkim tramvajima, a prepoznatljiva je po svom točkastom rasteru, koji kao da se širi u beskonačnost. Miličić je ovaj materijal, sasvim lucidno prenamijenio za slaganje apstrahiranih likovnih kompozicija malih formata, gdje polovice krugova od folija postaju osnovni gradbeni elementi likovno sve pismenijih i dorađenijih minijatura, kojima ovaj umjetnik polako, ali sigurno, gradi svoj originalni doprinos bogatoj tradiciji apstraktne umjetnosti u lokalnoj i regionalnoj kulturi.

EX YU slušaona by DJ Doxer

Ovaj petak u 22 sata sjedamo u jugića i putujemo nazad u vrijeme najbolje EX YU glazbe kroz koju nas vodi DJ Doxer!

DJ Doxer miksa samo najbolje hitove, a svojom selekcijom podsjetit će nas na sve one fenomenalne bendove i izvođače uz koje su mnogi odrastali.

Zaplešite s nama ispod disko kugle na Bijelo Dugme, Azru, EKV, Idole, Majke, Električni Orgazam, Indexe, Bajagu, Haustor, Riblju čorbu, Zabranjeno pušenje i mnoge druge.

Ulaz je slobodan.

SICKO DISKO by Marmat & Freez

Mjesto gdje house susreće disco, electro po ramenu tapša indie, a iz prikrajka kojiput vrebaju techno i breakbeat. To je Sicko Disko.

Sicko Disko je klupska večer koja postoji od davne 2007. godine, a od 2013. godine seli i u radijski eter subotama na Radio808. Osnovao ju je Marmat koji se DJ-ingom bavi već skoro 20 godina, a u svojoj je karijeri posjetio gradove od Bombaya do Londona, Budimpešte, Beča, Ljubljane i Beograda te je nastupao na nekim od najboljih festivala u Hrvatskoj. U Sicko Disko ekipi mu se kao DJ, voditelj i urednik na radiju pridružuje i Freez koji je na sceni prisutan već skoro 20 godina, a poznat je i kao osnivač večeri Breaklectica te dio kultnog zagrebačkog Groodanje kolektiva.

Nastup je u subotu 29. travnja, u 22 sata, a ulaz je slobodan.