Redovnu godišnju skupštinu održao DVD Lemeš Križevački

Dobrovoljno vatrogasno društvo Lemeš Križevački održalo je u nedjelju redovnu godišnju skupštinu, na kojoj su nazočili zapovjednik JVP Križevci i član tamošnjeg društva Mario Martinčević te križevački gradonačelnik Mario Rajn.

Radno voditeljstvo radilo je u sastavu Valentina Kovač, Ksenija Kralj i Goran Majdak. Zapisničar je bio Ivica Habijanec, ovjerovitelji zapisnika Jelena Piškorić i Željka Majdak.

Zapovjednik Društva Josip Kovač iznio je aktivnosti u protekloj godini i plan rada za 2023. godinu. -Čuvali smo Isusov grob u Đurđicu, obilježili smo Dan sv. Florijana, organizirali smo zabavu i turnir i sudjelovali u pečenju vola na Spravišču. Članovi društva su išli besplatno na more, a imamo tri nova časnika i četiri vatrogasca – rekao je Kovač i dodao kako ove godine očekuje jače sudjelovanje na natjecanjima i radnim akcijama te se pripremiti za obljetnicu Društva.

Sva izvješća usvojena su jednoglasno.

Zapovjednik JVP Križevci Mario Martinčević kazao je da svi mogu biti zadovoljni s radom Društva, ali da može i bolje. -Na godinu ćemo proslaviti 70. obljetnicu i vjerujem da ćemo svi zajedno to odraditi kako treba. U selu je završen jedan dio projekta aglomeracije, a vjerujem da će se još neke stvari popraviti, a za priključak plina se prijavilo 25 obitelji i ove godine bi se trebali priključiti. Bitnije pitanje nam je priključenje na vodu i to bi trebalo biti u roku od mjesec dana – rekao je Martinčević.

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn rekao je kako će se uvijek sjećati zajedništva u selu dok je trebalo drugome pomoći. -Lijepo je vidjeti mlade u Društvu i uoči 70. obljetnice još ćete odraditi što bude trebalo. Puno u razvoju mjesta ovisi o infrastrukturi koja ne ide onom brzinom kojom bi željeli – rekao je Rajn i dodao kako očekuje vatrogasce iz Lemeša Križevačkog ove godine na vatrogasnim natjecanjima.

Na kraju skupštine dodijeljene su diplome i zahvalnice te su primljeni novi članovi.