Vatrogasci u novouređenom domu u Velikom Potočecu održali godišnju skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Veliki Potočec u petak je održalo redovnu godišnju skupštinu, anazočili su zapovjednik JVP Križevci Mario Martinčević, predsjednik Gradskog vijeća grada Križevaca Igor Frbežar, počasni gosti Igor Brkić i Stjepan Švec, predstavnici DVD-a Majurec i brojni drugi gosti.
Skupštinom je predsjedavao Hrvoje Gužvinec, a radno voditeljstvo radilo je u sastavu Valentina Hamidović, Slađana Lacković, Mario Grbešić, Ivan Skoković, Marija Gužvinec.

Predsjednik Društva Marijan Kralj istaknuo je kako su u protekloj godini održali 1o sastanaka. -Odrađeno je 18 radnih akcija, ugradnja kliznih vrata i elemenata u kuhinji, montaža perilice za suđe, montaža elemenata u šanku i spajanje priključka za vodu, izrada metalne konstrukcije za binu, košnja trave oko doma i na igralištu i sanacija krovišta– istaknuto je u izvješće dodavši kako su imali jednu manju interevenciju.

Zapovjednik Ivan Cetušić kazao je kako su jedan požar ugasili bez pomoći Javne vatrogasne postrojbe. -Dva člana su položila za vatrogasce i jedan naš član je sudjelovao u traganju za nestalom osobom – rekao je. Sva izvješća usvojena su jednoglasno, a u 2023. godini Društvo planira nabaviti vatrogasnu opremu, sudjelovati na natjecanjima i ostalim događanjima te uređivati dom.

Zapovjednik JVP Križevci Mario Martinčević rekao je kako mu je drago da je uređen vatrogasni dom. -Nekad su se skupštine održavale u lovačkom domu, a danas se tamo održavaju neke druge aktivnosti. Drago mi je da ste u ovom prostoru kojeg dugi niz godina uređujemo. Imamo 33 aktivna društva, a imamo novi program da djecu educiramo na Pagu. Nedostaje nam mlađeg kadra u vatrogastvu, vjerujem da ćete imati barem dvije ekipe na gradskom vatrogasnom natjecanju. Intenzivno radite deset godina i to se vidi – poručio je Martinčević.

Predsjednik križevačkog predstavničkog tijela Igor Frbežar rekao je kako će Grad urediti dječje igralište. -Do kraja godine ćete urediti i dom izvana – kazao je Frbežar poželjevši članovima više druženja, a manje intervencija.

Na kraju skupštine spomenice za uređenje doma primili su zaslužni članovi Denis Bužić, Tihomir Kralj, Siniša Švec, Božidar Spahija, Saša Bingula, Josip Šušnjić, Martin Prosenečki, Marko Prosenečki, Antonio Posavec, Antonio Kostibol, Krunoslav Vavra, Marko Bužić, Hrvoje Gužvinec, Matija Cetušić, Ivan Cetušić, Darko Balić, Mario Grbešić, Josip Jandroković, Davor Kvaternik i Alen Šuka.