Visoko gospodarsko učilište u Križevcima pridružilo se 17. Tjednu cjeloživotnog učenja

Visoko gospodarsko učilište u Križevcima će se pridružiti 17. Tjednu cjeloživotnog učenja od 17. do 23. travnja 2023. godine. U suradnji sa Zakladom za lokalni razvoj i solidarnost “Volim Križevce”, a u sklopu EU projekta SPARK, održat će se serija predavanja i radionica kojima će se studentima prenijeti principi i metode za osmišljavanje inovativnih ideja i kreativnih rješenja primjene STEM-a za dobrobit lokalne zajednice.

Organizator događanja je Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“, a suorganizator Visoko gospodarsko učilište u Križevcima.

Događanje se organizira kao projektna aktivnost u sklopu EU projekta „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“, koji se provodi u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Najzrelije razrađene ideje Zaklada „Volim Križevce“ će, po završetku ovog projekta, razmotriti za financijsku podršku putem uspostavljenog istraživačkog fonda „Kiepach“ kako bi se u budućnosti mogle implementirati i koristiti u lokalnoj zajednici.