“Dan otvorenih vrata i prozora” u Glazbenoj školi Alberta Štrige u Križevcima

Glazbena škola Alberta Štrige u Križevcima, otvara svoja čarobna vrata svima, u petak, 2. lipnja, od 16-19 sati.

Donosimo djelić onoga što vas tamo očekuje.

“Tamo gdje nastaje magija… U njih mogu ući samo posebno nadareni – oni koji su se već prepoznali da posjeduju poseban talent. Tamo će ih dočekati profesori koji će ih poučavati različitim vještinama i usavršavati njihove talente.

Ali tamo žive i Potpunogluhi Ludwig i Čudooddjeteta Wolfgang čija djela inspiriraju njihove nasljednike na slične pothvate.

Neki će bolje baratati štapićima, a neki bolje ustima, neki će radije letjeti, a neki će miješati razne napitke. Tamo se govori posebnim jezikom koji samo rijetki razumiju, a svi će tamo naučiti čitati i pisati taj jezik, ali i učiniti da taj jezik oživi na najčudesnije načine.

Moći će ići na Violinoboje, na Tromuzički turnir, osvajati bodove za svoje razrede i pisati sovine ispite čiji će rezultati voditi u buduće karijere. Tamo će upoznati prijatelje s kojima će prebroditi teške trenutke, ispitne dane, dane umora ili poraza na Tamburoboju.

Školu vodi Ravnateljica Dumbledore (ne Dolores!), a u učionicama ćete pronaći i McGonagalicu, a i Snapea.

Ako imate taj posebni talent, vaše vas pismo čeka u školi, samo trebate pitati.

A ako ste Bezjak koji je oduvijek htio zaviriti u ovaj svijet, sada vam je prilika…”

Dođite i vidite gdje i kako nastaje magija. A u 19 sati, kad se vrata zatvore, otvaraju se prozori s kojih ćete čuti glazbenu magiju u punom sjaju, poručili su iz škole.