Druga Dječja spraviščijada znanosti i kulture održat će se u Križevcima

Nakon prošlogodišnje prve i vrlo uspješne Dječje spraviščijade, nastavlja se s još bogatijim sadržajem i opsežnijom organizacijom. Uz dosadašnje partnere POU Križevci – Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci, Udruga POINT i Astronomsko društvo „Perzeidi“ ove su se godine u organizaciji Spraviščijade priključili i Odred izviđača „Kalnik“ te Centar za mlade Križevci.

Druga Dječja spraviščijada znanosti i kulture uključivat će raznolike zabavne aktivnosti, a cijeli program započinje u subotu, 3. lipnja u 9 sati na Ljetnoj pozornici. Program kreće s predstavom „Tata na dar“ dramske skupine „Kolibrići“. Nakon toga, istovremeno će odvijati Dječja čajanka, street art, tržnica knjiga, promatranje Sunca i obilazak Zvjezdarnice, izviđačke vježbe, igre i postavljanje šatora te oslikavanje platnenih torbica.

-Vjerujemo da svatko može pronaći nešto za sebe u šarolikoj ponudi aktivnosti zbog čega pozivamo građane svih uzrasta da nam se pridruže, okušaju se u ponuđenim aktivnostima te kvalitetno provedu svoje prijepodne, poručili su organizatori.

Sudjelovanje u svim aktivnostima je besplatno.