Gradonačelnik Mišel Jakšić održao prijem za vatrogasce: ‘Vi ste prvi koje zovemo i kojima vjerujemo!’

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić održao je u ponedjeljak, 8. svibnja, tradicionalni prijem za predstavnike Javne vatrogasne postrojbe grada Koprivnice, Vatrogasne zajednice grada Koprivnice i dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja grada, i to u povodu Međunarodnog dana vatrogasaca i blagdana njihovog zaštitnika, svetog Florijana koji se obilježava 4. svibnja. Uz gradonačelnika, vatrogasce su primili i Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika i načelnica gradskog Stožera civilne zaštite te pročelnik Dario Jembrek, zamjenik načelnice stožera.
„Kad dođe do elementarnih nepogoda ili nekih situacija pri čemu je ugrožena imovina ili zdravlje i životi, imamo jednu hrabru skupinu ljudi koji su spremni sve to štititi. Jako dobro znamo da ste to upravo vi, koje prve zovemo, kojima vjerujemo, zbog toga ste posebni. Hvala vam za sve što činite da se uz vas svi zajedno osjećamo sigurnije“, rekao je između ostalog gradonačelnik Jakšić prilikom prijema vatrogasaca.

Zahvalu na prijemu gradonačelniku uputio je uime okupljenih vatrogaskinja i vatrogasaca zapovjednik VZG-a Koprivnica Željko Cvrtila koje je kazao kako je Dan vatrogasaca samo uvod u Mjesec zaštite od požara koji je obilježava tijekom svibnja te je naveo događanja koja slijede. Na prijemu je bilo i riječi o planovima za tekuću godinu te unaprjeđenu sustava na još višu razinu, a što će se realizirati zajedničkim radom svih društava uz, naravno, financijsku i logističku pomoć Grada Koprivnice koji ove godine za dobrovoljno vatrogastvo izdvaja 164.000 eura.