Humanitarni “Beer Pong” turnir Zaklade Volim Križevce održat će se u sklopu “Pivišča”

Punoljetni ste, imate vještu ruku i precizno oko, a najviše od svega volite popiti dobro pivo? Pronađite partnericu ili partnera za igru i prijavite se na prvi humanitarni turnir u “Beer Pongu”, koji će se održati za vrijeme 55. Križevačkog velikog Spravišča!

Prvi križevački “Beer Pong” će se održati u sklopu manifestacije „Pivišče“ u petak, 2. lipnja s početkom u 21 sat, ispred ulaza u atrij Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci. Za sve avanturiste, humanitarce i ljubitelje piva organizira ga Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“, uz podršku Križevačke udruge pivara.

Sudjelovati mogu samo punoljetne osobe, a broj natjecateljskih parova ograničen je na 16. S obzirom da je turnir humanitarnog karaktera, kotizacija iznosi 10 eura po paru i sav prihod bit će uplaćen na žiro račun Zaklade „Volim Križevce“ za stipendiranje učenika i studenata s područja Grada Križevaca u školskoj i akademskoj godini 2023./2024.

Najbolja tri para osvojiti će poklon bonove za konzumaciju piva u sklopu manifestacije „Pivišče“. Pokrovitelj prvog humanitarnog „Beer Ponga“ je Križevačka udruga pivara. Prijave su otvorene do 1. lipnja u 14 sati, a svi zainteresirani za sudjelovanje trebaju ispuniti obrazac za prijavu.

Beer Pong, također poznat kao Beirut, igra je u kojoj igrači bacaju ping pong lopticu preko stola s namjerom da loptica padne u čašu piva na drugom kraju stola. Igra se obično sastoji od suprotstavljenih timova od dva ili više igrača po strani sa 6 ili 10 čaša postavljenih u formaciju trokuta sa svake strane. Svaki tim zatim naizmjence pokušava ubaciti ping pong loptice u protivničke čaše. Ako loptica padne u čašu, drugi tim konzumira sadržaj te čaše i ona se zatim uklanja sa stola. Prvi tim koji eliminira sve protivničke čaše je pobjednik.