Križevački mališani sudjelovali u obrazovnom programu “Maca Papučarica”

Na Dječjem odjelu Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci ovaj je tjedan, u sklopu projekta SPARK, održan obrazovni program namijenjen djeci od 3 do 7 godina pod nazivom “Maca Papučarica”.

Program koji se sastoji od dvije radionice počeo je u ponedjeljak 22. svibnja kada je održana 3D pričaonica. Uz priču “Maca Papučarica” Elle Peroci djeca su upoznala macu i naučila o važnosti čuvanja stvari, održavanju čistoće te pospremanju svoje sobe. Nakon toga slijedila je radionica izrade mačaka od pedagoški neoblikovanog materijala te zatim demonstracija rada 3D printera koji je izrađivao papuče. Na 3D pričaonici bilo je 13 polaznika od kojih je 12 sudjelovalo i na radionici Trikovima do mačaka u srijedu, 24. svibnja.

Tada su crtali mačke na tabletima u aplikaciji Paint uz pomoć trikova. Na radionicama su vježbali finu motoriku, strpljenje, slušanje i praćenje uputa te su učili osnove rada na tabletu. Na kraju radionice je svako dijete dobilo 3D papuče za svog papirnatog mačka.

Projekt SPARK – “Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca” provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna.