Održan Likovni natječaj “Volim stvarati”

Odjel za učenike s teškoćama Osnovne škole Đurđevac ovaj je tjedan bio domaćin 5. po redu Likovnog natječaja pod nazivom Volim stvarati koji je okupio učenike i njihove mentore iz čak pet škola s područja Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije.

Uvodno je prisutne pozdravila Irena Kožar, voditeljica Odjela za učenike s teškoćama u razvoju, koja je istaknula ponos što se izložba ove godine održava u paviljonu novoizgrađene Kuće podrške Mali Princ koja se nalazi u dvorištu Odjela za djecu s teškoćama u razvoju, a s čime se složio i ravnatelj Osnovne škole Danijel Domišljanović. Likovni natječaj Volim stvarati pokrenut je na inicijativu Sanje Flajs Vidaković, profesorice defektologinje, učiteljice i edukacijske rehabilitatorice đurđevačkog Odjela za djecu s teškoćama.

Na likovnom natječaju sudjelovali su učenici Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina, COOR Križevci, COOR „Podravsko sunce“ Koprivnica, COOR Virovitica i Osnovne škole Đurđevac. Učenice i učenici u svojim su zavičajima uz vodstvo svojih mentora i učiteljica otkrivali vrste cvijeća.

Radovi su se ocjenjivali u tri kategorije na temu cvijeća, a o nagrađenima su odlučivali članovi stručnog žirija Andrea Živko, Ines Bilas Popović i Zoran Vidaković.

Nakon otvorenja i razgledanja izložbe, uslijedilo je razgledavanje đuržđevačkog mini zoo-a i zajedničko druženje, a podršku izložbi dala je i potpredsjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca, Kristina Benko Markovica, predsjednica Udruge Mali princ Đurđevac Kristinka Štefan te ravnateljica Podravskog sunca iz Koprivnice, Radmila Popović.

Nagrađeni po kategorijama:

Prva kategorija;
1) Tajana Vukmanović, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce Koprivnica
2) Ivana Cik, Osnovna škola Đurđevac
3) Josipa Tot, Osnovna škola Đurđevac

Druga kategorija;
1) Aleksandra Žiher, Centar za odgoj i obrazovanje Virovitica
2) Vanja Barešić, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci
3) Matija Benež, Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina

Treća kategorija
1) Ivan Pendelj, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci
2)Iris Kokurić, Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina
3) Patrik Lovrić, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce Koprivnica

Pratite nas na društvenim mrežama!