Održana završna konferencija programa HALO pomoć za starije osobe

U prostoru koprivničkog Inkubatora kreativnih industrija, u petak je održana završna konferencija programa „HALO pomoć za starije osobe“ čiji je nositelj Klub za starije osobe „Mariška“.

Konferenciji je uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek, a riječ je o programu koji se provodi već devet godina. Ovaj treći trogodišnji program s provedbom je započeo 1. lipnja 2020. godine i trajat će sve do 31. svibnja 2023. godine.

Prije devet godina Klub Mariška je prvi puta prijavio taj program u partnerstvu s Domom za starije i nemoćne osobe Koprivnica i od tada je uspio redovito održavati ovu uslugu koja je iznimno važna za starije osobe, pojasnila je predsjednica Kluba za starije osobe “Mariške” Valentina Čadavec.

Čestitke su uputili predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice Ivan Pal, pročelnica Maja Blažek te ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica Željka Koluder-Vlahinja. Završnoj konferenciji je prisustvovao i predsjednik Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi KKŽ Željko Pintar.

Cilj je starijim ukućanima pružiti što sigurniji i ugodniji boravak u njihovom domu, a usluga halo pomoći putem socijalnih alarmnih uređaja osigurana je kroz 24-satno dežurstvo u dojavnom centru.

Ukupna vrijednost programa za trogodišnje razdoblje iznosila je 67.688,63 EUR, a sufinanciran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice.