Održana završna radionica projekta promocije strukovnih zanimanja u turizmu „Okusima koprive“

U prostorima Obrtničke škole u Koprivnici, u petak je održana završna radionica projekta Promocija strukovnih zanimanja u turizmu – „Okusima koprive“ na kojoj su predstavljena predjela, hladna i topla jela te slastice i napitci na bazi koprive. Radionicu je podržao zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je uz čestitke na uspješno provedenom projektu okupljenima poručio kako je promocija strukovnih zanimanja od velikog značaja.

Okupljenima su se obratili i ravnatelj Obrtničke škole Zlatko Martić, mentorica Blaženka Pianec i nastavnica ekonomskih predmeta Andreja Draganić koje su naglasile značaj projekta i provedene aktivnosti te učenice koje su s prisutnima podijelila iskustva i stečena znanja.

Završnoj radionici su prisustvovali i zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž sa suradnicima, ravnateljica PORA-e Regionalne Razvojne agencije KKŽ Melita Birčić sa suradnicima, ravnatelji osnovnih škola, djelatnici Obrtničke i Srednje škole te brojni učenici.

Projekt pod nazivom Promocija strukovnih zanimanja u turizmu „Okusima koprive“ vrijedan je preko deset tisuća eura i odobren od strane Ministarstva turizma i sporta s ciljem promocije i jačanja kompetencija strukovnih zanimanja za turizam. Prijavitelj je Obrtnička škola Koprivnica, partner Srednja škola Koprivnica, a pridruženi partner Slatke delicije d.o.o.

Glavni cilj projekta je povezivanje srednjoškolskih učenika raznih struka u svrhu jačanja kompetencija te podizanje razine svijesti učenika i nastavnika o važnosti i značaju ugostiteljske i turističke djelatnosti, kao jedne od perjanica pokretanja gospodarstva.

U projekt će osim učenika Srednje škole Koprivnica (hotelijersko-turistički tehničar) i Obrtničke škole (konobar, kuhar, slastičar) u neke radionice biti uključeni i učenici završnih razreda osnovnih škola, kako bi ih se motiviralo da se nakon završetka svog osnovnoškolskog obrazovanja odluče za nastavak obrazovanja u nekom od strukovnih zanimanja. Učenici će sudjelovati u radu projekta kroz izradu jela, slastica i pića na bazi koprive, a isto tako i kroz razne promocijske aktivnosti.

Provedbom projekta potaknut će se i privatni sektor na sudjelovanje u aktivnostima, a pridruženi partner najvažnija je karika pri povezivanju s obrazovnim sektorom jer će učenici dobiti informacije iz prve ruke o tome što se očekuje od njih nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja.