Pogledajte što donosi vikend u Klubu kulture

Little Band Revolution: The Black Room & SE’AM

pet, 19. 5. u 22:00 h
Klub kulture
Ulaz: slobodan

Klupski program Little Band Revolution koji vraća rock kulturu u Križevce, 19. svibnja će ugostiti dva mlada benda – riječki The Black Room i zagrebački SE’AM!

Riječki The Black Room svoj glazbeni put započinje još 2014., a glazbeno se oslanja na tamniji prizvuk rocka i 80s atmosfere. U kombinaciji s novim utjecajima synth-pop i trip-hop žanrova, bend pristupa drugačijim metodama snimanja i stvaranja pjesama s kreativnijim, kompleksnijim i zrelijim odmakom. Rezultat svega je drugi album pod nazivom “Motel Monaco”. Kao i za prvi album, producentsku palicu potpisuje Matej Zec (Let 3). Ističu se kao jedan od novih kvalitetnih bendova koji dolazi s riječke scene.

Nastup benda The Black Room dio je programa “Upadaj u kombi”.

SE’AM je bend koji je izašao iz najdublje rupe Zagreba probuđen smradom estrade koja se čuje iza svakog ugla. Njihov protunapad je njihov vlastiti otrov koji su napravili sa ciljem borbe protiv “popeglane” industrije. Kombiniraju razne žanrove u jedan poseban koktel kaosa. Njihove live svirke su ništa drugo nego pokušaj kontrole tog kaosa i ekspresija duše u tom trenutku. SE’AM je punk u svom izvornom obliku, a roditelji su mu metal i rock.

Plesni lab, sub, 20. 5. u 18:00 h
Klub kulture
Ulaz: slobodan

Plesni lab zamišljen je kao radionica suvremenih plesnih tehnika nakon koje se prikazuje film u trajanju od pola sata koji obrađuje navedenu tematiku.

Radionica započinje zagrijavanjem koje se bazira na osvještavanju dijelova tijela te dinamici pokreta kroz prostor. Krenut ćemo od skeleta i njegove logike produljivanja, pretapanja, mekoće, ekstenzije, brzine, snage. Istraživat ćemo kretanje putem različitih planova tijela – frontalnog, poprečnog, sagitalnog te prema odnosu polaganja dijelova tijela u prostor. Posvetit ćemo se i odnosu pokreta i kamere s obzirom na karakteristike medija plesa i medija filma i videa, koreografiranje u realnom vremenu i neku vrstu odgođenog koreografiranja.

Voditeljica: Martina Nevistić Vukobrat, plesna umjetnica

Prijave obavezne na [email protected]

Safehouse večer

sub, 20. 5. u 22:00 h
Klub kulture
Ulaz: slobodan

Vedran Gapulja i Savage poznatiji kao Safehouse crew nakon podulje pauze od DJ-inga vraćaju se za mix pult Kluba kulture sa svima dobro poznatom Safehouse večeri.

Spremaju koktel žanrova dobrih vibracija kojim će križevačku publiku prodrmati od glave do pete.