SFeraKon – Učenica Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci Teuta Šustić osvojila 1. nagradu za likovni rad

Učenica 3. b razreda Osnovne škole Ljudevita Modeca Teuta Šustić pod vodstvom učiteljice Suzane Balić osvojila je 1. nagradu SFerica u konkurenciji više od 1500 pristiglih radova. Na natječaju Društva za znanstvenu fantastiku SFera sudjelovala je sa svojim likovnim radom na temu “Meduza kod frizera”.

Nagrada SFerica dodjeljuje se u tri kategorije: za učenike od 1. do 4. razreda, 5. do 8. razreda te učenike srednje škole, a za svaku kategoriju zadane su po dvije teme.

Teuta je strpljivo i uz mnogo truda izradila svoj rad. Radila je tehnikom slikanja plastelinom na papiru,  a stručni žiri prepoznao je njezin talent, maštovitost i kreativnost.

Dodjela nagrada održala se u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva u subotu 13. svibnja, tijekom 45. Dana znanstvene fantastike – SFeraKon 2023., koji su zapravo svečana skupština Društva Sfera. SFeraKon je najstarija i najuglednija konvencija fantastike i znanstvene fantastike u ovom dijelu Europe, a ove se godine održala 45. put za redom.

Tijekom SFeraKona za ljubitelje znanstvenofantastičnog žanra održavaju se brojne radionice, predavanja, izložbe, predstavljanja, okrugli stolovi i drugo. Također je postavljena izložba nagrađenih likovnih radova, a prvonagrađeni literarni radovi objavljuju se u glasniku „Parsek”.