Tomislav Okroša: Vrijednost energetske obnove zgrade Općine je 62 i pol tisuće eura, a parkirališta kod NK Dubrave oko 66 tisuća eura

Sjednica Općinskog vijeća Općine Dubrava održana je u utorak u prostorijama Kulturnog centra. Vijećnici su donijeli odluke o odabiru izvođača te se očekuju radovi na nekoliko lokacija.


– Veseli me da smo izabrali izvođače radova na adaptaciji općinske zgrade. Radi se o postavljanju fasade i stolarije. Time se radovi na toj zgradi, koji su zaista sveobuhvatni, približavaju kraju. Odabrali smo i izvođača za asfaltiranje parkirališta kod terena NK Dubrave. Klub slavi 100 godina postojanja a asfaltiranjem 50-ak parkirališnih mjesta bi zaokružili jednu cjelinu u Sportsko-rekreacijskom centru Dubrava. Vrijednost energetske obnove zgrade Općine je 62 i pol tisuće eura, a parkirališta kod NK Dubrave oko 66 tisuća eura plus PDV. Odabran je i izvođač radova na projektiranju društvenog doma u Kostanju koji je oštećen u potresu. Tu se nadamo 100-postotnom financiranju iz EU fondova – rekao je načelnik Općine i saborski zastupnik Tomislav Okroša

U planu je i energetska obnova društvenog doma u Zvekovcu.

– Dom je u vlasništvu tamošnjeg DVD-a te su vijećnici danas podržali osnivanje prava građenja. Općina i i DVD će potpisati pravo služnosti na 15 godina te bismo prvo krenuli s dovršetkom procesa legalizacije doma, a nakon toga slijedi sveobuhvatna energetska obnova našeg najvećeg vatrogasnog doma.

Vijećnici su, među ostalim, izglasali Odluku o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu u Dječji vrtić Dubrava.

– Natječaj za upis djece će biti raspisan od 11. do 19. svibnja. Iz vrtića se ispisuje 24-ero djece koja kreću u školu. U jaslice ćemo upisati 4-ero djece te u vrtićku i predškolsku grupu po 20-ero djece. Prednost pri upisu djece za iduću pedagošku godinu imaju djeca koja do 1. travnja tekuće godine navrše četiri godine života. To smo morali uskladiti s novim Zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju. U planu je proširenje smještajnih kapaciteta vrtića – rekla je predsjednica Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Ana Badrov Valentak.

Na pitanje vijećnika Darka Majora, načelnik je odgovorio kada se očekuje završetak sanacije cesta na području Dubrave.

– Prema informacijama iz Hrvatskih cesta koje imamo, na državnoj cesti DC26 Vrbovec – Čazma radovi su počeli u travnju, a izvođač radova je zatražio zatvaranje te ceste do 31. kolovoza. To su radovi od Vrbovca prema Dubravi, dok se u drugom dijelu radi od mosta Konak prema Dubravi. Za tu dionicu od 5 kilometara u drugom dijelu je izabran izvođač radova i prema neslužbenim informacijama, ti bi radovi potrajali sve do jeseni, ovisno o vremenskim prilikama. Sredstva su osigurana iz Fonda solidarnosti za sanaciju cesta oštećenih u potresu. Vjerujem da će ta državna cesta biti izgrađena i rekonstruirana za dulji vremenski period – rekao je Okroša.