Učenica SGŠ Križevci Anamarija Kapusta postala jedna od prvih ambasadorica prevencije poremećaja hranjenja u Hrvatskoj

U okviru javnozdravstvene kampanje „Remek Tijelo“ učenica 2.c razreda Srednje gospodarske škole Križevci (zanimanja Veterinarski tehničar), Anamarija Kapusta, u subotu 29. travnja, postala je jedna od prvih ambasadorica prevencije poremećaja hranjenja u Hrvatskoj.

U prosincu 2022. učenica je nacrtala crtež i u suradnji s pedagoginjom Anamarijom Vinković se prijavila na natječaj Etnografskog muzeja u Zagrebu (izložba „Lica gladi“) i Dnevne bolnice za poremećaje hranjenja H(RANA) za sudjelovanje u programu ” Male škole prevencije poremećaja hranjenja ”

Rad učenice Anamarije je izabran među 30 najboljih radova.

Od siječnja do svibnja 2023. učenica je sudjelovala u 8 radionica koje su vodili terapeuti Dnevne bolnice subotom u Etnografskom muzeju u Zagrebu. U radionicama su učenice radile na upoznavanju i boljem razumijevanju sebe i svog odnosa s tijelom, emocijama, hranom, očekivanjima od strane okoline i samih sebe te odnosu prema vršnjacima i slikama koje nam se predstavljaju od strane medija i društvenih mreža. Sve naučeno učenice će sada nastaviti provoditi među vršnjacima u svojim školama i okolini.