U Velikom Ravnu održana izvještajna godišnja Skupština Vatrogasne zajednice Grada Križevaca

Svečano je bilo u subotu na redovnoj izvještajnoj godišnjoj Skupštini Vatrogasne zajednice Grada Križevaca koja je održana u Vatrogasnom domu u Velikom Ravnu.

Uvodne pozdrave uputio je predsjednik križevačke Vatrogasne zajednice Miroslav Petračija, a svečanoj sjednici nazočili su predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Darko Palaš, križevački gradonačelnik Mario Rajn, delegacije dobrovljnih vatrogasnih društava iz Paga, Vrbovca, Svetog Ivana Žabna, Gasilske zveze Žalec iz Slovenije, velečasni Zvonimir Rogina, direktor Vatroprometa Nenad Radojčić, predsjednik Mjesnog odbora Carevdar Velimir Kraljić i gradski vijećnik Mirko Sokolić.

Sjednicu je vodilo radno voditeljstvo u sastavu Darko Fureš, Aleksandra Mijić, Snježana Đuranec te Ivan Matosović.

Izvješće o radu Vatrogasne zajednice Grada Križevaca u protekloj godini iznijela je potpredsjednica križevačke Vatrogasne zajednice Aleksandra Mijić istaknuvši kako je križevačka Vatrogasna zajednica najbrojnija u Hrvatskoj te da sva društva imaju svoje domove.

-Godišnje skupštine su održane u 33 vatrogasna društva – istaknula je potpredsjednica dodavši kako su vatrogasci sudjelovali na dislokacijama tijekom ljeta na moru te da su odrađena školovanja vatrogasaca. -Uvedena je mjera za poticanje mladih u vatrogastvo pa su djeca iz vatrogasnih društava boravila šest dana u gradskom odmaralištu na otoku Pagu. Program se pokazao vrlo uspješnim – kazala je i dodala kako su prošle godine odrađene 192 intervencije na području grada i okolnih općina.

Financijsko izvješće podnijela je Snježana Đuranec, a rad Nadzornog odbora predstavio je predsjednik Ivan Grošević.

Zapovjednik Mario Martinčević iznio je prijedlog rada za 2023. godinu. -Sve vatrogasne zajednice održavat će godišnje skupštine, a pomoći ćemo društvima u ostvarivanju njihovih prava. Održavat ćemo vježbe, nabavljati vatrogasnu opremu i tehniku, natjecanja, susrete vatrogasaca i pomagati oko održavanja obljetnica. Članove ćemo slati na redovite liječničke preglede i stručno ih osposobljavati – kazao je Martinčević.

Pozdravne riječi uputio je direktor Vatroprometa Nenad Radojčić. -Imate sjajne vatrogasce koji vode Zajednicu, Miroslava Petračiju, Ivana Matosovića, Marija Martinčevića, a uz podršku gradonačelnika Marija Rajna ova Zajednica je izuzetno jaka. Vatropromet će biti kum zastavi na obljetnici u Bojnikovcu, a donosim i dar za obljetnicu DVD-a Veliki Raven – poručio je Radojčić.

Čestitke su uputili i vrbovečki, paški i slovenski vatrogasci. Pozdrave u svoje i u ime koprivničko-križevačkog župana Darka Korena uputio je predsjednik koprivničko-križevačke Vatrogasne zajednice Darko Palaš. -I danas ste održali vatrogasni natjecanje u Majurcu. To je smjer u kojem treba ići, treba animirati mlade da što više sudjeluju u vatrogastvu.

Županijsko vatrogasno natjecanje održat će se 24. lipnja. Moram zahvaliti križevačkoj Vatrogasnoj zajednici i Gradu Križevcima. Svi su pohvalili gradonačelnika i ja ću to učiniti. Osim brojki koje puno govore, važno je i razumijevanje, a vi to u Križevcima imate – zaključio je Palaš.

Križevački gradonačelnik Mario Rajn nije krio zadovoljstvo zbog uspješnog rada u križevačkom vatrogastvu. -Vatrogasci su najbolji ljudi koji su se uvijek spremni dati i surađuju i pomažu na svim razinama. Snaga Vatrogasne zajednice odlikuje se i njegovanjem partnerstva, a to imamo i u tvrtki Vatropromet.

Gledajući vatrogasna natjecanja, oni koji su bili malo uspavani, danas redovito uzimaju prva mjesta. Ponosan sam na činjenicu da ste krenuli s edukacijom mladih, a vatrogastvo u Križevcima sigurno ima svjetlu budućnost – poručio je Rajn.

Pratite nas na društvenim mrežama!