Uskoro kreće izgradnja nove upravne zgrade komunalnih tvrtki u Đurđevcu

Komunalije, Komunalne usluge Đurđevac i Komunalije-Plin uskoro će krenuti s izgradnjom svoje nove upravne zgrade u širem gradskom središtu, na prostoru sadašnje livade iza suda, a nedaleko od Gradske tržnice Đurđevac.

Trenutno je u tijeku javna nabava za odabir izvođača radova, a prema prvim procjenama vrijednost investicije je 2,2 milijuna eura i financirat će je komunalne tvrtke iz vlastitih sredstava.

– Zgrada se sastoji od prizemlja i dva kata ukupne bruto površine od 1.817 četvornih metara. Trenutno je u tijeku postupak javne nabave za izgradnju, a očekujemo da će do kraja srpnja započeti sami radovi – rekao je ističe gradonačelnik Hrvoje Janči.

Komunalne tvrtke su sada smještene u Radničkoj ulici te im nedostaje adekvatnog prostora za rad. Uz komunalne tvrtke u novoj zgradi će poslovne prostore imati i tvrtka Stari grad. Predviđeni rok za izgradnju je godinu dana od uvođenja u posao.

– Ova zgrada bit će napravljena u stilu zgrade inkubatora, Gradske uprave i nove zgrade Udruge Mali princ te prati naš plan uređenja grada i vizure zacrtane u našoj Prostorno planskoj studiji. Polako, prateći tu studiju, mijenjamo vizuru i lice našega grada – objasnio je gradonačelnik.