Kreće dogradnja đurđevačkog vrtića Maslačka

U prostorijama Dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac održano je svečano potpisivanje ugovora s izvođačem radova i stručnim nadzorom na projektu Dogradnje i opremanja Dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac.

Potpisivanju ugovora nazočili su gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, načelnik Općine Novo Virje Mirko Remetović ispred partnera na projektu, ravnateljica Dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac Marija Čupen Tomica, direktor izvođača radova tvrtke Bistra d.o.o. Krešimir Habijanec te direktor Centra za urbanizam i projektiranje Darijen Belec.

Projektom će se izgraditi potpuno nova zgrada uz postojeću vrtićku, a u koju će biti smješteni predškolci, pa će tako razdoblje prelaska iz vrtića u školu biti bezbolnije. Izgradit će se prostorije za osam vrtićkih skupina s pripadajućim garderobama, sanitarijama i natkrivenim terasama, priručnom kuhinjom i blagovaonicom.

– Jedini smo vrtić u gradu i svake godine imamo sve više i više djece, prvenstveno vrtićkog uzrasta. U formiranju skupina vodimo se državnim pedagoškim standardima, a i dalje ćemo biti vrtić koji nema liste čekanja – rekla je ravnateljica Marija Čupen Tomica. I u budućnosti će u vrtiću biti osiguran prostor za svu djecu s područja Đurđevca i prigradskih naselja.

– Novi prostor znači poboljšanje uvjeta za svako dijete, a u našem radu su nam polaznici vrtića najbitniji – rekla je ravnateljica te naglasila kako je Grad prepoznao važnost predškolskog odgoja i obrazovanja te već dugi niz godina ulaže u sustav i poboljšanje uvjeta.

– Mi ćemo ovom dogradnjom imati dodatnih osam skupina, kapacitet smještaja bit će nam blizu 500 djece. Sva djeca u gradu Đurđevcu, od prve do sedme godine, neće biti na listi čekanja – naglasio je gradonačelnik Janči te zahvalio izvođačima radova na uspješnoj suradnji.

Direktor izvođača radova tvrtke Bistra d.o.o. Krešimir Habijanec zahvalio je Gradu Đurđevcu i Komunalijama Đurđevac na uspješnoj suradnji te rekao kako se uz dograđeni dio planira i izgradnja pješačkih staza i zelenih površina.

– Veseli nas svaki novi posao koji dobijemo. Novi objekt bit će ‘iza’ sadašnjeg vrtića, gdje je staro tenisko igralište kojeg više neće biti. Objekt će biti na 1250 kvadrata i imat će jednu etažu. Novi prostori bit će spojeni s postojećom zgradom, a predviđena je modularna gradnja, uređenje pješačkih staza oko cijelog vrtića te uređenje hortikulture – rekao je direktor Habijanec.

Darijen Belec, direktor Centra za urbanizam i projektiranje koji će pružati uslugu nadzora i koordinatora zaštite na radu također je zahvalio na pruženoj prilici i izrazio želju da radovi završe uspješno i na vrijeme.

Potpisivanje ugovora svojim su nastupom uveličali polaznici etno-tradicijskog programa i polaznici Dječjeg zbora Maslačak.

Projekt je u cijelosti financiran sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, u vrijednosti od 1.299.621,74 EUR / 9.792.000,00 kuna, a završetak je predviđen u trećem mjesecu 2026. godine.