Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski proslavila 66. rođendan

Svečanom akademijom u koprivničkoj dvorani „Domoljub“, Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“ proslavila je 66. rođendan. Svečanosti su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Maja Blažek, a ispred Grada Koprivnice gradonačelnik Mišel Jakšić sa zamjenicom Ksenijom Ostriž.

Uzvanicima se prigodnim riječima uvodno obratio ravnatelj Darko Sočev koji je zahvalio osnivaču i svim ostalim partnerima na svesrdnoj pomoći tijekom godine naglasivši kako je škola prepoznata po svojem konstantnom radu i upornosti da bude najbolja.

„Bilježimo sjajne rezultate i velike uspjehe u svim područjima kojima se bavimo, a pred nama su i brojni izazovi poput jednosmjenske nastave i produženog boravka koji će pružiti dodatne mogućnosti da budemo još i bolji. Škola ne smije biti mjesto u kojem će se ljude ograničiti i ukalupiti u kontrolirane uvjete već mora pružiti sigurno mjesto na kojem će svi jednako razviti potencijale i najvažnije, pripremiti te mlade ljude za život i izazove koji ih očekuju. Jedino je kvalitetno obrazovanje garancija bolje i uspješnije Hrvatske kakvu svi priželjkujemo, vjerujem da zajedno to možemo postići“, poručio je ravnatelj Sočev.

Čestitkama su se pridružili i zamjenik Ljubić te gradonačelnik Jakšić koji su pohvalili uspjehe škole na svim pšoljima te dodali kako je ANG svojevrstan simbol i pečat grada koji na najbolji način pronosi ime Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije u Hrvatskoj i izvan granica domovine.

Svečanosti su prisustvovali i ravnatelji škola, učenici i roditelji te predstavnici gradskih ustanova i partneri škole, a program je obogaćen i glazbenim nastupom učenika škole.