Devet desetljeća DVD-a Bojnikovec, održana svečana proslava

Dobrovoljno vatrogasno društvo Bojnikovec svečano je u subotu proslavilo 90. godina postojanja i humanog rada. Svečanost je započela ispred vatrogasnog doma postrojavanjem svečanog vatrogasnog ešalona.

Otkrivena je spomen ploča, a održana je i primopredaja svečane vatrogasne zastave koju je Društvu darivala tvrtka Vatropromet.

Potom je župnik Zvonimir Rogina predvodio svečano misno slavlje u kapelici te je održana svečana sjednica na kojoj su nazočili križevački gradonačelnik Mario Rajn, predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Darko Palaš, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Miroslav Petračija, tajnik Ivan Matosović, zapovjednik JVP Križevci Mario Martinčević, zapovjednik Požarnog odreda Raven Željko Rusan, župnik Zvonimir Rogina, direktor Vatroprometa Nenad Radojčić, počasni vatrogasci Ivan Mužić i Ivan Vuk te predstavnici prijateljskih društava iz Erdovca, Dijankovca, Đurđica, Svetog Martina, Vojakovca, Majurca, Špiranca, Gornjeg Dubovca, Podgajca, Bukovja, Treme Dvorišća, Pavlovca Ravenskog, Srednjeg Dubovca, Lemeša, Stare Vesi, Velikog Ravna, Velikog Potočeca, Križevaca, Lemeša Križevačkog, Vujića i Novaka Ravenskih te brojni sponzori i prijatelji društva.

Skupštinom je predsjedavao Darko Fureš, a tajnica Društva Mihaela Miklin osvrnula se na bogatu povijest sela i Društva. Zapovjednik Požarnog odreda Raven Željko Rusan čestitao je DVD-u na ustrajnosti i radu.

Čelni čovjek križevačke Vatrogasne zajednice Miroslav Petračija pohvalio je obnovu doma, uređenje dječjeg igrališta i formiranje natjecateljskih ekipa. -Na čelu lokalne samouprave imamo gradonačelnika Rajna koji razumije vatrogastvo, a slična situacija je i na županijskoj razini, jer nas i župan podupire – poručio je Petračija.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Darko Palaš rekao je kako vjeruje da će Društvo povećati broj ekipa i pohvalio radove na vatrogasnom domu. -Pripremajte mladež za novo županijsko natjecanje 2024. godine – poručio je Palaš.

Direktor Vatroprometa i kum zastave Nenad Radojčić izrazio je zadovoljstvo što je kum prve zastave u DVD-u Bojnikovec, darivao je Društvo prigodnim poklonima te pohvalio gradonačelnika Rajna zbog razumijevanja prema vatrogastvu.

Križevački gradonačelnik Mario Rajn kazao je kako je i Županija povećala sredstva za vatrogastvo. – Vatrogasci su ogledalo ovog grada i identitet našeg naroda. Puno toga je odrađeno u proteklih 90 godina, a ovo vodstvo je pokazalo kako se može voditi Društvo i naselje. Čast mi je biti pokrovitelj 90. godišnjice – istaknuo je Rajn.

Na kraju sjednice uručene su zahvalnice i diplome zaslužnim članovima i sponozorima

Pratite nas na društvenim mrežama!