Djeca izlažu u “Prvoj hrvatskoj dječjoj likovnoj galeriji” u Križevcima

U Galeriji K2 Udruge K.V.A.R.K. K. Križevci, ovog petka izlažu mali polaznici Prve hrvatske dječje likovne galerije. Voditelj Galerije i idejni začetnim ovog osebujnog projekta, likovni pedagog Igor Brkić istaknuo je kako je stvaralaštvo spontani put u kojem na početku ne znamo kuda ćemo dospjeti.
-U tom procesu nije primarno stići na zadani cilj jer rezultat uvelike ovisi o spontanosti koju imaju samo djeca. Upravo slobodna i opuštena atmosfera može služiti kao poticaj za razvoj kreativnosti i prihvaćanje vlastite emocionalnosti, te time biti ključ za razvoj djeteta u potpune osobe. Zbog toga važno je poticati djecu da što slobodnije izraze svoj doživljaj, kako bi produkt njihova rada proizišao iz njihove iskrenosti, kreativnosti i originalnosti- istaknuo je.
Baš zbog ovih činjenica je važna Prva hrvatska dječja galerija i njezina aktivnost gdje se kroz radionice gdje se djeca mogu izraziti slobodno bez okvira i zadataka koji često znaju usporiti i ograničiti kreativnu energiju.”
Dvanaest malih izlagačica između deset i četrnaest godina ugodno su iznenadili zrelošću likovnog promišljanja i odabirom smionih likovnih zadataka. Izložba ostaje otvorena do 15. srpnja.