Dječji vrtić Maslačak nastavlja Erasmus + program

Đurđevački Dječji vrtić “Maslačak” ove je godine po prvi puta sudionik Erasmus+ programa. Najveći je to program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport, a cilj mu je poboljšanje kvalitete odgoja, poučavanja i učenja od predškolske do srednjoškolske razine obrazovanja u školama i vrtićima diljem Europe.

– Ono što nas u Dječjem vrtiću Maslačak najviše zanima su stručna usavršavanja i osposobljavanja u inozemstvu. Ovim projektom našim odgojiteljicama i stručnim suradnicima pružena je prilika za razvijanje profesionalnih vještina, ali i uspostavljanje suradnje s partnerima na području čitave Europe. Dosadašnje iskustvo nam je vrlo bitno i korisno u našem radu. Nakon iskustava koja smo stekli u do sada dvije ostvarene mobilnosti unutar programa, nastavljamo dalje s realizacijom projekta – rekla je Marija Čupen Tomica i dodala kako je s odgojiteljicama do sada u sklopu programa posjetila Francusku i Belgiju, te naglasila da im slijede nove mobilnosti u Italiji i Grčkoj.

U vrtiću je za realizaciju programa formiran i poseban Erasmus+ tim koji je zadužen za promišljanja, pripreme, organizaciju te primjenu stečenih znanja.

Pratite nas na društvenim mrežama!