Uređuje se okoliš oko novoizgrađenog bazena dječjeg vrtića Maslačak

Niti visoke temperature do sada nisu ometale radnike na uređenju okoliša oko bazena u kojem bi se već ove godine mogli kupati i uživati najmlađi Đurđevčani. Budući da se nalazi u dvorištu Dječjeg vrtića Maslačak, bazen je prvenstveno namijenjen za 300-tinjak vrtićke djece, međutim uživanje u kupanju neće biti uskraćeno niti svoj drugoj đurđevačkoj djeci.

– Po završetku izvedbe ovog projekta, pristup dodatnim sportskim aktivnostima i kvalitetnom provođenju slobodnog vremena bit će omogućen svoj djeci predškolskog uzrasta. Vjerujemo kako će to biti još jedan poticaj da se djeca od najranije dobi počnu baviti sportom. Kako bismo utjecali i na prevenciju rane pretilosti, za djecu će biti organizirana škola plivanja tijekom čitave godine, jer bazen dobiva kupolu, nove opločnike da se u vodu ne unose nečistoće te ogradu da se izbjegnu neželjeni pogledi – najavljuje gradonačelnik Hrvoje Janči i dodaje kako vjeruje da će to biti dodatan motiv mladim obiteljima za ostanak u našem gradu, a ujedno će se promicati i uključivanje djece u rani predškolski odgoj.

Podsjećamo da je vrijednost izgradnje vrtićkog plivališta s uređenjem okoliša oko 80.000 eura, a većina sredstava sufinancirana je iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, dok je Grad Đurđevac u proračunu osigurao dostatna sredstva za završetak investicije i stavljanje bazena u funkciju.

Pratite nas na društvenim mrežama!