Gradski tamburaški orkestar Križevci nastupit će u Bratislavi

Gradski tamburaški orkestar Križevci na čelu s maestrom Igorom Kudeljnjakom otputovao je jutros u Bratislavu na Međunarodni festival zborova i orkestara za djecu, mlade i odrasle.


Međunarodni glazbeni festival II. ove se godine održava od 24. – 27. srpnja 2023. u gradu Bratislavi, glavnom gradu Slovačke Republike. Osmi je to po redu Međunarodni festival za mlade, a uz natjecateljski dio koji će se održati u Zrcalnoj dvorani Primasove palače, orkestar će nastupiti i na dva festivalska koncerta na Hviezdoslavovom Trgu u Bratislavi. Pozvani su bili svi ljudi skloni glazbi iz cijeloga svijeta da doprinesu svojim talentima u sljedećim kategorijama: dječji, omladinski i odrasli orkestri, vokalni ansambli, tradicionalna glazba, narodna glazba, limeni i gudački orkestri ili kombinacija vokalnih i instrumentalnih zborova.

Grupe sudjeluju u natjecateljskom ili nenatjecateljskom okruženju. Tijekom trajanja festivala studenti će ujedno imati koristi, ali i pridonijeti bogatoj kulturnoj atmosferi grada. Bratislava je nadaleko poznata kao grad glazbe, osim što je poznata kao grad bogate kulturne i umjetničke baštine.

Svaki će zbor imati dovoljno prilika za nastup u koncertnim dvoranama, prekrasno ukrašenim crkvama i vanjskim postavama u povijesnom središtu grada, a sve će se pohvaliti izuzetnom akustikom.
Uz glazbene nastupe, svaka grupa će imati priliku posjetiti rekreacijske i znamenitosti u okolici. Nude se i vođeni obilasci poznatog dvorca Redstone, izlet brodom do dvorca Devin, obilazak povijesnog grada Trnave i obližnjeg vrhunskog aqua parka u gradu Senec.


Cilj ovog ljetnog festivala jednostavno je okupiti talentirane glazbenike iz cijelog svijeta u nastojanju koje će se pokazati obostrano korisnim za sve. Ovo jedinstveno glazbeno i kulturno iskustvo zasigurno će nadahnuti glazbenike dok zajedno nastupaju i uče u Bratislavi – gradu iz snova.
Na ovogodišnjem festivalu nastupa Hrvatska, Srbija, Njemačka, Poljska, Španjolska, Hong Kong, Slovačka, Izrael i Taiwan! Želimo sreću našim Križevčanima!