Košarkaši KK “Radnik” Križevci osvojili osmo mjesto na završnom turniru 3×3 Prvenstva Hrvatske

Završni turnir 3×3 Prvenstva Hrvatske u košarci odigran je u Zagrebu, 23. srpnja 2023. na kultnom igralištu uz taksi stajalište u Gajnicama, mjestu puno poznatijem pod imenom “Hakl na taksiju”.

Plasman u finale bilo je moguće zaslužiti kroz osam kvalifikacijskih turnira koji su se igrali diljem Hrvatske. Osam stanica 3×3 Prvenstva Hrvatske iznjedrilo je 10 ekipa (najbolje plasirane domaće ekipe s turnira), što uz još dvije pozivnice HKS-a čini ukupnu brojku od 12 ekipa koje su se borile za naslov prvaka Hrvatske.

Na turniru je sudjelovala i ekipa KK “Radnik” Križevci koja je ostvarila odlične rezultate pokazavši borbenost u igri te završila je na 8. mjestu nakon poraza u četvrtfinalu od finalista ekipe Som Sport. Prolazak grupe izborili su pobjedom protiv Pharme Classic, no u drugom susretu su poraženi od ekipe iz Zagreba.


Igrajući 3X3 turnire i sudjelujući na otvorenom Prvenstvu Hrvatske dio seniorske ekipe KK “Radnik” Križevci tako si je produžio sezonu i uspješno predstavljao klub i grad po cijeloj Hrvatskoj!