Križevački osnovnoškolci uživali u ljetnom sportskom programu Hrvatskog školskog sportskog saveza

Sportski praznici edukativni su ljetni sportski program Hrvatskog školskog sportskog saveza kojemu je glavni cilj uključiti djecu iz svih krajeva Hrvatske u sportske aktivnosti.

S krajem školske godine većina sportskih programa, pogotovo u školskoj organizaciji, staje – a djeca i voditelji pokazali su interes za sudjelovanjem u organiziranim sportskim aktivnostima i tijekom ljetnih praznika.

Program se provodio treću godinu zaredom uz podršku Ministarstva turizma i sporta, ovoga puta na čak 85 lokacija sa 178 kineziologa koji su djeci tijekom četiri tjedna pružili mogućnost besplatnog sudjelovanja u sportskim aktivnostima, neke od kojih su bile potpuna novost učenicima koji su sudjelovali.

Djeca su imala priliku družiti se na otvorenom, vježbati pod vodstvom svojih profesora, učiti o zdravoj prehrani, važnosti tjelesne aktivnosti te timskom radu i fair playu, ali i otkrivati nove sportove poput penjanja na umjetnu stijenu, streličarstva, taekwandoa, rolanja, veslanja, pa čak i kriketa i boćanja.

U besplatnim sportskim praznicima uživali su i osnovnoškolci iz dvije križevačke škole, OŠ “Ljudevita Modeca” i OŠ “Vladimir Nazor,, čak njih 160. Svakog tjedna jedna skupina učenika od 40 njih ove je godine svoje ljetno slobodno vrijeme provela sa svojim profesorima u organiziranim sportskim aktivnostima.