Održana završna konferencija projekta Saliks


Nositelj projekta je DVD Legrad, a partneri su im Općina Legrad i KUD „Zrin“ Legrad. Projekt je vrijedan oko 42 tisuće eura, od čega je većinu osigurala Europska unija, a 15 posto država.

Specifičnost projekta je u tome što objedinjuje naizgled nespojive aktivnosti – izobrazbu spašavanja na vodi i zaštite od poplava, organiziranje sadnje vrbe, izradu priručnika za psihosocijalnu pomoć, izobrazbu predstavnika organizacija civilnog društva o financijskom upravljanju, organiziranje radionica o pletenju šiba i ostalo.

Te aktivnosti objedinjuje rijeka Drava čiji tok oplemenjuje život uz rijeku, ali i prijeti svojim izlijevanjem usred obilnih kiša.

Predstavnik DVD-a Legrad Krešimir Kotrošić rekoa je kako je vatrogascima važno što su kroz projekt nabavili vrijednu i kvalitetnu opremu koja se koristi pri spašavanju ljudstva i imovine tijekom poplava.

Zamjenik Ljubić i načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić pohvalili su sve uključene u projekt, koji su usavršili brojne vještine i stekli znanja koja će pomoći radu civilnog društva

Pratite nas na društvenim mrežama!