Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije odobreno 243.968,94 eura bespovratnih sredstava

U Ministarstvu zdravstva održana je svečanost na kojoj su uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za uspješne prijavitelje u okviru ograničenog poziva na dodjelu bespovratnih sredstava: „C5.1.R3-11 Centralno financiranje specijalizacija“ koji se financira sredstvima u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026. godine.

U ime Zavoda za javno zdravstvo KKŽ, svečanosti je prisustvovala ravnateljica Draženka Vadla kojoj je ugovor uručio ministar Vili Beroš.  

Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije je među osam zavoda koji su uspješno prijavili projektni prijedlog i kojemu su odobrena sredstva u iznosu od 243.968,94 eura.

Potpisivanjem ovog ugovora dodijeljena su sredstva za aktivnosti provedbe plana i programa specijalističkog usavršavanja za jednog doktora medicine iz epidemiologije i jednog doktora medicine iz kliničke mikrobiologije koji se trenutno nalaze na specijalističkom usavršavanju.

Predviđeno trajanje projekta i u sklopu toga financiranje specijalističkog usavršavanja je do 30. lipnja 2026. godine.

Ovim projektom osnažuje se i unaprjeđuje pružanje zdravstvenih usluga u županijskom Zavodu za javno zdravstvo te se poboljšava zdravstvena skrb za sve stanovnike Koprivničko-križevačke županije i sve one kojima je takva specijalistička zdravstvena usluga potrebna.

Pratite nas na društvenim mrežama!