15. Slivarijada u Dropkovcu privukla velik broj posjetitelja

Ovogodišnju 15. Slivarijadu u Dropkovcu organizirao je DVD Dropkovec. Naime, Slivarijada njeguje s jedne strane tradiciju potkalničkih plemića jednoselaca Šljivara, a s druge strane služi promociji snažnog regionalnog brenda biljnih i voćnih rakija, među kojima naravno dominiraju rakije od šljive.

Svi posjetiteji jučer su mogli kušati domaće specijalitete od šljiva i pekmeza, štruklje, perice, cicmare, gibanice, zlevanke, kolače i domaći kruh.

Slivarijadu je otvorio uime Koprivničko-križevačke županije Denis Maksić, a pozdravne riječi uputio je općinski načelnik Darko Fištrović te uime organizatora Slađan Šatvar. Slivarijadi su nazočili i načelnik Kalnika Mladen Kešer, ispred AMK-a Križevci Stjepan Krpanić i Stjepan Peršin, direktorica zelinske Turističke zajednice Marinka Zubčić te brojni predstavnici sponzora i gosti.

Održan je i kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili Mihaela Šatvar i Mladen Mikec, a veselje je nastavljeno zabavom uz grupu Stare Kočije.

Pokrovitelji manifestacije su Koprivničko-križevačka županija i Općina Gornja Rijeka, a medijski pokrovitelji portal prigorski.hr te Prigorski radio. Donosimo nekoliko fotografija.