Brojne aktivnosti i izložbe Muzeja Grada Đurđevca privlače posjetitelje iz svih krajeva

Nakon iznimno uspješne proljetne sezone, kad je muzej posjetilo preko pedesetak grupa školaraca, djece vrtićke dobi i odraslih, tijekom ljetnih mjeseci bilježi se najveći broj pojedinačnih posjeta i obiteljskih dolazaka. Zanimljivi sadržaji u muzeju te bogata ponuda sadržaja i događanja u gradu Đurđevcu, razlogom su dolaska sve većeg broja posjeta svih dobnih skupina iz raznih krajeva Hrvatske, ali i svijeta.

To nije ni čudo jer Muzej grada Đurđevca, trenutno u svojim galerijskim prostorima nudi istovremeno nekoliko zanimljivih izložbe. Uz izniman interes za inozemnu izložbu „Svjetla Moulin Rougea“ umjetnika Henrija de Toulouse – Lautreca, sadržaje poput Interpretacijskog centra Picokijade i aktualnih izložbi „Biciklisti“ i „Ono što pripada biciklu“ stvoren je kulturno – turistički sadržaj kojeg su prihvatili domaći, ali i strani turisti iz Francuske, Njemačke, Mađarske, Slovenije, Češke, Nizozemske, Poljske i Turske. Upravo pozitivni dojmovi koji su ispisani na raznim jezicima u Knjizi dojmova pokazuju koliko su posjetitelji oduševljeni i iznenađeni činjenicom da jedan mali grad poput Đurđevca ima velike izložbe i bogat kulturni sadržaj. Dojmove posjetitelja su izvrsni:

„Jako lijepo i edukativno. Veliki smo ljubitelji Henrija de Toulouse – Lautreca i ovo nas je jako ugodno iznenadilo. Sve pohvale organizaciji. „, „Prekrasna izložba u prekrasnom gradiću: toliko malom, a toliko interesantnom. Samo tako nastavite! Čestitamo“, „Impresivno! Sve riječi pohvale!“, „Amazing exhibition!!! Thank you!“, „Zanimljivo, interesantan način prezentacije sadržaja!“

Muzejsko osoblje jako se trudi da svi posjetitelji iz njihovih prostora ponesu pozitivne dojmove. Upućivanje u sadržaje, korištenje tableta s naglaskom na virtualnu stvarnost u Interpretacijskom centru Picokijade, te prodaju suvenira iz sadržajne suvenirnice koja je obogaćena i pratećom ponudom suvenira uz inozemnu izložbu „Svjetla Moulin Rougea“, samo je mali dio njihova odnosa prema posjetiteljima. Uz to se tijekom ljetnih mjeseci, Muzej Grada Đurđevca prilagodio posjetiteljima i produžio svoje radno vrijeme vikendom, praznicima i blagdanima.

Za očekivati je da će, s obzirom na sve atraktivnost vezane uz izložbe i turističke sadržaje vezane uz utvrdu, Muzej Grada Đurđevca nastaviti trend porasta broja posjeta i u nadolazećim mjesecima.