Dječji vrtić Maslačak sudjelovanje u Erasmus+ programu

Jučer su dvije odgajateljice Dječjeg vrtića “Maslačak” iz Đurđevca otputovale u Grčku, gdje će se u sklopu programa Erasmus + dodatno educirati za poboljšanje predškolskog odgoja u đurđevačkoj predškolskoj ustanovi. Ovo je zadnja mobilnost u sklopu ovoga prestižnog programa u kojem je DV “Maslačak” ove godine sudionik po prvi puta. Najveći je to program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport, a cilj mu je poboljšanje kvalitete odgoja, poučavanja i učenja od predškolske do srednjoškolske razine obrazovanja u školama i vrtićima diljem Europe.

-Želim se zahvaliti Gradu Đurđevcu koji nam je to omogućio, ali i roditeljima i našoj djeci koji nas u tome prate. U Dječjem vrtiću “Maslačak” najviše nas zanimaju stručna usavršavanja i osposobljavanja, a preko Erasmus +programa to možemo ostvariti u inozemstvu. Ovim projektom našim odgojiteljicama i stručnim suradnicima pružena je prilika za razvijanje profesionalnih vještina, ali uz to i uspostavljanje suradnje s partnerima u Europi. Dosadašnje iskustvo, koje su naše odgajateljice stekle na dosadašnjim mobilnostima u Francuskoj i Belgiji, a koje primjenjujemo u svojem radu s našom djecom, dobro nam je došlo – rekla je ravnateljica DV “Maslačak” Marija Čupen Tomica, prije odlaska dviju vrtićkih odgajateljica na zadnju mobilnost u Grčku.

U vrtiću je za realizaciju programa formiran i poseban Erasmus tim koji je zadužen za promišljanja, pripreme, organizaciju te diseminaciju stečenih znanja.