Djelatnice Dječjeg vrtića Maslačak na edukaciji Erasmus+ u Grčkoj učile o učenju kroz igru

Iz Atene, glavnoga grada Grčke, vratile su se odgojiteljica Ivana Koščak i ravnateljica DV Maslačak Marija Čupen Tomica, koje su u sklopu Erasmus+ K1 projekta, od 21. do 26. kolovoza bile na 30-satnom stručnom usavršavanju.

-Cilj edukacije „Učenje temeljeno na igrama i igra u učionici“, odnosno „Game-Based Learning and Gamification in the Classroom“, je bio naučiti nas kako obrazovne aktivnosti provedene s djecom učiniti još učinkovitijima. Teorijski i praktični smo usavršavale i detaljnije obrađivale teme poput tradicionalnih igara, igara s igranjem uloga, stolnih igara, lego igara te digitalnih, odnosno videoigara. Najveći naglasak cjelokupnog usavršavanja je na društvenim i obrazovnim igrama – rekla je nakon povratka iz Grčke ravnateljica Marija Čupen Tomica i dodala da je na edukaciji je sudjelovalo 13 učitelja iz Španjolske, Italije i Njemačke te dvije naše odgojiteljice iz Hrvatske.

-Na samom početku edukacije svatko od prisutnih je prezentirao svoju državu, grad i ustanovu iz koje dolazi, pa smo se mi naravno pohvalile ne samo s našim DV Maslačkom nego i s našim lijepim gradom Đurđevcom – spomenula je Marija Čupen Tomica i naglasila da će ovo stručno usavršavanje uveliko pridonijeti proširenju njihova znanja i iskustva koje će primjenjivati u radu s djecom u DV Maslačak.