Đurđevčani sudjelovali na državnoj završnici Sportskih igara mladih

Državna završnica Telemach Dana sporta održana je u Rijeci od 24. 7. do 26. 7. 2023. Više od 1000 djece u kategoriji 2012. godište i mlađi te 2014. godište i mlađi ponosno su predstavljali svoje gradove i županije.

Grad  Đurđevac predstavile su dvije ekipe:Picoki 1, učenici  1.b razreda:  Jan Biletić, Ivano Turbelija, Roko Furlan, Leona Jambrek, Marko Kucel, Tena Lisjak, Gita Španiček, Tina Vokšan i Mihael Pavić. Voditeljice ekipe bile su učiteljice Katarina Maletić i Nada Petrović. Picoki 2, miješana skupina  4.b i 4.c razreda: Lorena Balog, Petra Krčmar, Tin Špoljarić, Dominik Šamarija, Ivan Konrad Gavrilović, Olivera Zlatec, Dominik Žilić i Arijan Marković. Voditeljice ekipe bile su Vanda Panić i Senija Cikoš.

U Atletici, u kategoriji trčanje na 60 metara sudjelovali su učenici: Mia Pavec (1.a), Fran Kišivan (2.b), Josipa Račan (4.a) i Ezel Horvat (4.a). Učenike su pratili roditelji/staratelji.

Sportske igre mladih koncipirane su tako da promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanje stavljaju u drugi plan – no naši natjecatelji i trkači pokazali su veliku borbenost, energičnost, toleranciju i želju za što boljim plasmanom. Ekipa Picoki 1 bila je jedina ekipa prvog razreda, najmlađa  na ovom natjecanju, a svi zajedno bili su odlični promotori znamenitosti našeg grada i đurđevačke Podravine.

Pratite nas na društvenim mrežama!