Križevački izviđači uživaju u ljetnim aktivnostima na Olibu

Članovi Odreda izviđača „Kalnik“ iz Križevaca i ove godine ljetuju na otoku Olibu u zadarskom području te uživaju u ovogodišnjim ljetnim aktivnostima koji ih potiču na boravak u prirodi, te koje ih uče da razviju korisne vještine koje im mogu pomoći u životu, kako u civiliziranom svijetu, tako i u divljini.

Kroz praktičan rad izviđači savladavaju vještine potrebne za boravak u prirodi te daleko od roditelja, uče kako preuzeti odgovornost za svakodnevne poslove: obroke, osobnu higijenu, higijenu prostora, a između ostalog tu su i razne aktivnosti kao sastanci, radionice (šivanje, izrada meduza), plivanje, snalaženje u prirodi, zabavni program, osmišljavaju se skečevi i predstave.

Vrijedi spomenuti kako ovaj boravak u prirodi mladima puno znači, jer kroz druženje zavole prirodu i nauče je cijeniti. Sve se odvija pod budnim okom mladih volontera kojima je ovo prilika da izbruse svoje vještine vođenja i starješine odreda Stiva Vrhovca. Članovi Odreda kući će se zasigurno vratiti puni dojmova, obogaćeni za mnoge lijepe uspomene i nova prijateljstva.