Ljetna škola programiranja i robotike počinje u Đurđevcu

U organizaciji Zajednice tehničke kulture iz Đurđevca od 21. kolovoza do 1. rujna 2023. i ove će se godine održati Ljetna škola programiranja i robotike.

Ljetna škola prvi je puta organizirana još 2016. godine, a svake je godine polazi oko 120 djece podijeljene u grupe po uzrastu, uz vodstvo profesora i predavača informatike i tehničke kulture.

– Na ovaj način nastojimo promijeniti način učenja, a ideja je da se rade cool projekti tako da djeca sama požele raditi i dizajnirati svoje igračke, umjesto da ih gotove kupuju u dućanu. Cilj škole je da u opuštenoj atmosferi djeca usvoje znanja iz područja programiranja i robotike te da uživaju u učenju bez stresa i testiranja. Prema mnogima autorima predviđa se da će tijekom 21. stoljeća velik dio radne snage zamijeniti roboti, nemojmo dopustiti da djecu obrazujemo u strukama koje su zamjenjive –  rekao je profesor Tomislav Ostojić.

Škola je namijenjena djeci od predškolskog uzrasta (upisnika u 1. razred osnovne škole), pa sve do završenog 4. razreda srednje škole (maturanti). Glavna misao vodilja ovog projekta je povećati opće znanje iz računalnih, automatiziranih i robotskih sustava, a time i povećati broj upisa učenika na škole i fakultete tehničko-informatičkog područja.

Upisi u školu su besplatni za sve učenike, a traju do 20. kolovoza 2023. godine.

Prijave za sudjelovanje podnose se na poveznici: https://bit.ly/RobotikDurdevac23