Načelnik Općine Novigrad Podravski ugostio predstavnike Koprivničko-križevačke županije

Župan Darko Koren, županijski pročelnici Melita Ivančić i Darko Masnec, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić i ravnateljica Doma zdravlja KKŽ Mirjana Hanžeković boravili su u posjetu Općini Novigrad Podravski gdje ih je dočekao načelnik Općine Zdravko Brljek sa suradnicima.

U prostorima Društvenog doma održan je radni sastanak i javna rasprava po pitanju projekta izgradnje zgrade Centra za poboljšanje zdravstvenih i socijalnih usluga, a uz je bilo je riječi i o drugim planovima i projektima, primjerice izgradnji Kulturnog centra. Uz župana i suradnike, javnoj su raspravi prisustvovali članovi Općinskog vijeća, djelatnici Općine te ravnatelji općinskih ustanova.

Načelnik Brljek u svom je obraćanju zahvalio Županiji na kontinuiranoj podršci u brojnim projektima kojima se povećava kvaliteta života mještana te je predstavio planove za budući razvoj Općine, s naglaskom na Centar za poboljšanje zdravstvenih i socijalnih usluga te Kulturni centar.

Župan je načelniku čestitao na proaktivnosti, viziji razvoja Općine i brizi za unaprjeđenje životnog standarda mještana, dodavši kako su izneseni planovi dugotrajan proces kod kojeg treba, prije svega, pronaći adekvatne izvore financiranja. Govoreći o ravnomjernom razvoju, kao jednom od ciljeva djelovanja Županijske uprave, dodao je kako će im Županija, kao i dosad, biti na raspolaganju za potrebnu pomoć i podršku, uključujući i županijske ustanove. Posebno je pohvalio suradnju Općine i PORA-e, obzirom da je Novigrad Podravski jedna od najangažiranijih općina po pitanju EU projekata te je zaključio kako postoje sve predispozicije da se naprave kvalitetni projekti, na korist mještana i cijele lokalne zajednice.

Zahvala na suradnji priključila se i ravnateljica Birčić te je govorila o mogućnostima financiranja projekata i financijskim instrumentima, kao i o projektu Kulturnog centra za koji su već stvoreni preduvjeti za prijavu na natječaje. Istaknula je kako Općina i nadalje može računati na stručnu i tehničku podršku PORA-e, obzirom da je svima u interesu da se što više projekata financira iz EU sredstava.

Ravnateljica Hanžeković osvrnula se na sektor zdravstva, a posebno je pohvalila poticaje koje je Općina prva uvela za dolazak liječnika te opremanje njihovog stana, što je svakako doprinijelo tome da mještani imaju kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu zaštitu. Time je potaknula i druge jedinice lokalne na uključivanje u ovu inicijativu. Što se tiče budućeg Centra za poboljšanje zdravstvenih i socijalnih usluga, izrazila je zadovoljstvo projektom koji je izrađen po svima pravilima i standardima, uz konzultiranje s medicinskom strukom te je poželjela Općini uspješnu realizaciju.

Pratite nas na društvenim mrežama!