Lu Jakelić održala koncert pred domaćom publikom: Hitovi i ”Popevka” za Đurđevac

Profesionalno i emocionalno kao da je u prepunoj pulskoj Areni, odradila je Lu najteži dio posla. Održala je samostalni koncert pred svojima. Prijateljima i poznanicima, u svojem Đurđevcu, koji, kako je rekla, ima dušu i predivno je skockan, a ima i puno kvalitetnih glazbenika. Jednog od njih, Davora Jendrašića, pozvala je na pozornicu  kao posebnog gosta iznenađenja i uz njegovu pratnju na harmonici otpjevala „Popevku“, Jendaršićevu skladbu posvećenu Đurđevcu s kojom je Lu nekih davnih godina svojih glazbenih početaka, osvojila nagradu publike na „Kukuričeku“.

Zrelost u interpetaciji i čista emocija koju je ugradila u sve svoje kantautorske uratke i prenosila tijekom cijeloga koncerta pokazali su da se između njenog raspjevanog đurđevačkog djetinjstva i „Kukuričeka“, događalo odrastanje, učenje, puno prijeđenih životnih stepenica, a iznad svega puno prave glazbe i pjevanja. To potvrđuju njeni albumi „Sve o čemu sam šutjela“ i „Šesto čulo“. Album prvijenac“ Sve o čemu sam šutjela“ nominiran za nagradu Porin, a pjesma „Kuća“ nominirana je u kategoriji Porina za najbolju vokalnu interpretaciju.

No, uz sve to Lu je ostala jednostavna, pričljiva, simpatična i empatična, a to su joj cvijećem na kraju koncerta pokazali njeni fanovi, ali i članice đurđevačke Udruge žena s bolestima dojke „Narcise“. Za njih je ona, u TV emisiji „Tvoje lice zvuči poznato“, osigurala novčani iznos za njihove aktivnosti.

Bio je to koncert pun emocije i iskazivanja obostrane simpatije na prostoru uz staru utvrdu, na mjestu gdje se nekada Lu igrala kao dijete. Lu je došla u svoj Đurđevac u sklopu Summer Cock Festivala na poziv TZ grada Đurđevca. Na drugi ne bi voljela, kako je rekla, dugo čekati. Kao ni njena đurđevačka publika.