Održan jubilarni 10. Međunarodni turnir ratnih veterana u streljaštvu OLUJA-95

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja jučer je na streljani koprivničkog gradskog stadiona “Ivan Kušek Apaš”  u organizaciji UDVDR RH Podružnice Koprivničko-križevačke županije te uz potporu Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice održan jubilarni 10. Međunarodni turnir ratnih veterana u streljaštvu OLUJA-95.

Okupljenima su se prije početka natjecanja obratili zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik podravsko-prigorske podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Siniša Pavlović, predsjednik Zajednice športova Koprivničko-križevačke županije, pukovnik u miru Stanislav Lovković, ratni zapovjednik 117. brigade pukovnik u miru Ivica Zgrebec te Tatjana Mihaldinec, izaslanica ministra branitelja i potpredsjednika Vlade RH Tomislava Medveda koja je i otvorila turnir.

Braniteljima i uzvanicima se obratio i zapovjednik obrane Laslova bojnik u miru Ladislav Kočiš koji je predsjedniku Pavloviću zahvalio na gostoprimstvu te mu uručio prigodne poklone.

Na turniru su sudjelovale streljačke braniteljske ekipe iz devet županija i Grada Zagreba te gosti, ratni veterani iz Mađarske, dok slovenske ekipe zbog poplava u Sloveniji nisu bile u mogućnosti prisustvovati. Nakon sportskog dijela natjecanja, najboljim pojedincima i ekipama su uručena priznanja, medalje i pehari, a svečanosti uručenja su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice Ivan Pal koji su se prigodnim riječima obratili braniteljima te im zahvalili na žrtvi koju su podnijeli za slobodnu i demokratsku Hrvatsku.

Otvorenju su uz brojne branitelje i udruge prisustvovali i potpredsjednik UDVDR Podružnice Koprivničko- križevačke županije Mirko Hanžeković i tajnik Damir Vuković, predsjednik koprivničkog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Zvonimir Prepelić te ratni zapovjednik SJP „Ban“ PU Koprivničko-križevačke Ivica Jurenec, a turnir je vodio Željko Golubić.

Pratite nas na društvenim mrežama!