Potpisani ugovori iz programa START – UP, Koprivničko-križevačka županija osigurala 88 tisuća eura

U prostorijama Županijske uprave danas je održano potpisivanje ugovora o dodjeli potpora za samozapošljavanje iz programa START-UP koji Županija uspješno provodi već petu godinu. Ugovore s devet korisnika je potpisao župan Darko Koren koji je tom prilikom istaknuo kako je ove godine u Proračunu za tu namjenu osigurano 88 tisuća eura te da su odobrena sredstva za 17 korisnika pri čemu je iznos pojedinačne potpore za svakog od njih četiri tisuće eura.

„Ukupna vrijednost ugovora je 68 tisuća eura, preostalo je sredstava za još pet potpora pa svi zainteresirani mogu podnijeti svoje zahtjeve do 30. kolovoza ove godine. Do sada je mjeru koristilo 80 korisnika i isplaćeno je 315 tisuća eura potpora. Drago nam je što na ovaj način možemo pomoći poduzetnicima koji kreću u realizaciju svoje priče, cilj nam je imati što više poduzetnika na našem području. Uvjeren sam da će vam ova direktna pomoć dobro doći i nadam se da ćete dobro poslovati i možda zaposliti još nekog u svojim obrtima i tvrtkama. Svaki je početak težak i zbog toga vam čestitam na hrabrosti i odlučnosti, a Županija će vas nastojati pratiti i kroz druge programe i potpore“, poručio je župan prilikom potpisivanja ugovora.

Uime korisnika obratio se Domagoj Capek koji je pokrenuo vlastitu tvrtku u djelatnosti inženjerstva i tehničkog savjetovanja.

„Hvala vam na potpori, ovo će biti dobar poticaj i vrijedna potpora koja će nam omogućiti da lakše krenemo u svijet poduzetništva. U današnje vrijeme visokih troškova svaka je pomoć dobrodošla i siguran sam da je svima drago što ste nam pomogli na ovaj način. Pred nama je zahtjevno tržište, no vjerujem da ćemo trudom i radom pronaći svoje mjesto i ostvariti poslovne planove“, kazao je Capek.

Dodajmo kako su prioritet za potpore imale proizvodne djelatnosti i deficitarna zanimanja, a ove su godine zahtjev mogli podnijeti korisnici do navršene 40. godine starosti. Djelatnosti za koje su korisnici dobili potpore su: računalno programiranje i savjetovanje, fasadni radovi, uvođenje instalacija vodovoda, kanalizacije i plina, elektroinstalacijski radovi, proizvodnja građevne stolarije, soboslikarski radovi, inženjerstva i tehničkog savjetovanja, održavanje i popravak motornih vozila, masaža tijela, fotografske usluge te usluge računovodstva. Podsjetimo još jednom na kraju kako je preostalo sredstava za još pet potpora pa svi zainteresirani mogu podnijeti svoje zahtjeve u Županijskoj upravi do 30. kolovoza ove godine.