Centar za osobe s invaliditetom u Đurđevcu zasjao u novom ruhu

Nakon opsežnih građevinskih i restauratorskih radova ovaj tjedan skinuta je zaštitna zavjesa s nekadašnje stare zgrade gradske uprave u Đurđevcu. Novo ruho pročelja zgrade u kojoj će biti Centar za osobe s invaliditetom potvrda je da su radovi na njenoj obnovi pri kraju, međutim posla na njoj i oko nje još ima.

– Upravo se postavljaju opločnici cijelom dužinom ove i dviju zgrada koje se vežu uz nju, što je ujedno i svojevrstan uvod u skorašnji početak projekta uređenja glavnog gradskog trga. Predstoji nam uređenje i opremanje unutrašnjosti čitavog prostora za organizirano stanovanje osoba s invaliditetom, a u planu je i poludnevni boravak za osobe s invaliditetom te starije i nemoćne. Planiramo da će do kraja godine radovi biti dovršeni te da će se provedbom ovog projekta značajno podići kvaliteta života osoba s invaliditetom, kao i starijih sugrađana – najavio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Inače, projekt uređenja i rekonstrukcije triju zgrada na Trgu sv. Jurja zajednički su za financiranje prijavili Gradsko društvo osoba s invaliditetom, Grad Đurđevac i Centar za socijalni rad i time osigurali 2,9 milijuna eura. Cilj projekta prvenstveno je pozitivno utjecati na proces deinstitucionalizacije starijih osoba, prevencija njihove institucionalizacije, promicati uključivanja u društvo te poboljšanje socijalne infrastrukture u Gradu Đurđevcu.

Pratite nas na društvenim mrežama!