Krenule su pripreme za Slivarijadu u Dropkovcu

Ovogodišnju 15. Slivarijadu u Dropkovcu organizirat će DVD Dropkovec, a Slivarijada njeguje s jedne strane tradiciju potkalničkih plemića jednoselaca Šljivara, a s druge strane služi promociji snažnog regionalnog brenda biljnih i voćnih rakija, među kojima naravno dominiraju rakije od šljive.

Do 16. kolovoza 2023. primaju se uzorci za ocjenjivanje šljivovice i voćnih rakija.

Za natjecanje se mogu prijaviti svi zainteresirani proizvođači (mali proizvođači i OPG). Uzorke rakije u količini od jedne litre i kotizaciju u iznosu 5 eura, dostaviti predstavniku organizatora u Dropkovec. Sve ocijenjene rakije dobit će priznanja i kategoriziranu, zlatnu, srebrnu i brončanu diplomu. Kontakt telefon: 091/587 70 88 – Stjepan Švagelj, 091/507 65 15 – Ivica Srbljinović ili 095/375 50 37 – Kristijan Plavec, najkasnije do srijeda 16. kolovoza 2023.

Slivarijada će se održati u subotu 19. kolovoza 2023. godine. U 19 sati održat će se svečano otvaranje 15. Slivarijade te proglašenje najbolje šljivovice i dodjela plaketa. U 19.15 sati započet će kulturno umjetnički program, a večer će završiti zabavom uz grupu Stare Kočije.

Svi posjetiteji moći će kušati domaće specijalitete od šljiva i pekmeza, štruklje, perice, cicmare, gibanice, zlevanke, kolače i domaći kruh. Održat će se i prikaz pečenja rakije u starom kotlu na drva.

Pokrovitelji manifestacije su Koprivničko-križevačka županija i Općina Gornja Rijeka, a medijski pokrovitelji portal prigorski.hr te Prigorski radio.