Vatrogasci s križevačkog požarnog područja cijeli dan radili u poplavljenoj Podravini, večeras se vraćaju kući

U općini Drnje, u Koprivničko-križevačkoj županiji, Drava je premašila rekordni vodostaj za najmanje pola metra, vrhunac vodenog vala očekuje se tijekom noći, a od poplave se brani stotine kuća.

Maksimalan vodostaj očekuje se oko pola noći, a u Drnju se brani točkasto 20-ak objekata. Posebna pozornost će se posvetiti stabilnosti nasipa kojim se brani više stotina kuća i oko tisuću stanovnika. Desetak objekata u nebranjenom, poplavnom području u kontaktu je s vodom.

Najveće opterećenje na ovom području potrajat će u utorak do popodnevnih sati, a kada se utvrdi maksimalan vodostaj u Botovu, moći će se znati koliki će vodeni val proći Dravom nizvodno, kroz Virovitičko-podravsku i Osječko-baranjsku županiju.

U akcijama sprječavanja plavljenja sudjeluju javne vatrogasne postrojbe, vojska dobrovoljna vatrogasna društva i volonteri. Jutros je iz Križevaca krenulo 48 vatrogasaca, a večeras se vraćaju u Križevce. Vatrogasci s križevačkog područja i s područja općina Sveti Petar Orehovec i Sveti Ivan Žabno odradili su lavovski dio posla, a na poplavljenom području u Podravini slijedi smjena vatrogasaca i volontera.

Pratite nas na društvenim mrežama!