Sopranistica Marta Lončar ljubiteljima klasične glazbe podarila glazbenu poslasticu

Vrhunski glazbeni doživljaj i pravu glazbenu poslasticu ljubiteljima klasične glazbe podarila je u nedjelju, na otvorenoj ljetnoj pozornici Doma kulture Đurđevčanka, sopranistica Marta Lončar s koncertom Flow My Tears i svojim čistim sopranom pokazala da tužaljke mogu biti vrlo lijepe.

Nakon brojnih zapaženih koncerata i nastupa na najpoznatijim europskim i američkim pozornicama, svojim sugrađanima se na koncertu predstavila programom barokne glazbe sastavljenim od pjesama za lutnju i glas, napisanih i izvođenih tijekom 16.i 17.stoljeća, te od skladbi za solo lutnju iz istoga razdoblja. U pratnji na lutnji i teorbi, instrumentima koji nisu često na đurđevačkoj pozornici, bio je glazbenik Igor Paro.

Inače, Marta je svestrani sopran sa specijalizacijom iz baroknog i klasičnog pjevanja, koja je završila studij baroknog i klasičnog pjevanja na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu u Nizozemskoj, a do sada, samostalni koncert sa ovako zahtjevnim programom u svojem rodnom gradu nije imala. Topao prijem i aplauze domaće publike, umjetnici su nagradili glazbenim dodacima.

Koncert klasične glazbe, u sklopu programa Summer Cock Festivala, organizirala je TZ grada Đurđevca.