Spektakularna završnica Coca-Cola All-star Day u Splitu 

Coca-Cola All-star day u Splitu okupio je brojne nogometne legende, sportske zvijezde, uzvanike iz političkog i gospodarskog života koji su zajedno s djecom u gradu pod Marjanom sudjelovali u promociji sporta i sportskih vrijednosti. Program je započeo svečanom ceremonijom proglašenja ambasadora Plazma Sportskih igara mladih u Hrvatskom domu, a Darijo Srna i Nemanja Vidić pridružili su se velikoj SIM obitelji. Nasser Al-Khelaifi i Aleksaner Čeferin ambasadori Igara dodijeli su im plakete, a ceremonija proglašenje okupila je mnogobrojne svjetske sportske zvijezde i dužnosnike, dugogodišnje partnere i prijatelje Igara. Zlatko Vujević dodijelio je i posebno priznanje  Aleksanderu Čeferinu za ambasadora 2023. godine. 

„Ova titula mi znači dosta jer to radimo zbog djece. Igre mladih rade fantastičnu stvar za nove generacije, educiraju ih koliko je važan sport za pojedinca i zajednicu jer promovira vrijednosti koje su važne za svih. Bitno je da se djeca bave sportom, da se druže i dijele svoja iskustva s djecom iz regije, a to je pobjeda Sportskih igara mladih jer su im to i omogućile. Mislim da je danas problem u svijetu vrijednosti i mi moramo biti ti koji će djeci pomoći da budu bolja nego što su naše greneracije.“ rekao je Namanje Vidić nakon proglašenja.

Darijo Srna već je 18 godina uz Igre, a od sada i kao ambasador: „Prelijepo je vidjeti djecu iz raznih dijelova Europe da se natječu, druže i razvijaju nova prijateljstva, to je cilj Igara. A ja ću se potruditi da od sada budem još bolji ambasador i da Igre proširimo po cijeloj Europi.“

Coca-Cola All-star day nastavio se revijalnim šahovskim turnirom na kojima su najbolji šahisti Plazma Sportskih igara mladih u društvu Ognjena Lazića, direktor marketinga Bambi a.d., Svetoslavaa Atanasov i Dore Strezove Nikolove, predstavnici Coca-Cola HBC,  sportaša Aljoše Asanovića, Marija Stanića i Damjana Rudeža, veleposlanika Christophera Hilla i Julie Hill, Nikole Nikodijevića predsjednik skupštine grada Beograda, Andree Čović Vidović predstavnice ureda Europske komisije u Hrvatskoj, Zorana Gajića, Ministar sporta Srbije, Maje Marković, direktorica marketinga Dunav osiguranja, Ivice Puljka gradonačelnika Splita i Antonia Kuzmanića zamjenika gradonačelnika, Darka Vučića, načelnika sektora Uprave za sport pri Ministarstvu turizma i sporta, Marija Rajna, gradonačelnika Križevaca i Enisa Bešlagića. Simultanku na Rivi odigrao je šahovski velemajstor Darmen Sadakasov predvođen Arkadyjem Dvorkovichem, predsjednikom FIDE – svjetske šahovske organizacije. 

U sklopu Coca-Cola All-star day održala su se i natjecanja u najbrže rastućem sportu današnjice – padelu. Nasser Al-Khelaifi, predsjednik Paris Saint Germaina i član izvršnog odbora UEFA-e i Zvonimir Boban proslavljeni nogometaš zaigrali su padel protiv Nemanje Vidića i Mehmeda Baždarevića, koji su nogometnu loptu zamijenili reketom a u dinamičnoj utakmici pobjedu su odnijeli Al-Khelaifi-Boban.

Plazma Sportske igre mladih već 27. godine djeci i mladima pružaju priliku da se natječu u 10 sportskih disciplina, a ovog puta ispunili su im i san da igraju nogomet sa svojim idolima. 

All-star tim predvodio je Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e, koji je stigao u društvu Luisa Figa, Nassera Al-Khelaifija, Zvonimira Bobana, Predraga Mijatovića, Darija Srne, Nemanje Vidića, Marija Stanića, Estebana Cambiassa, Christiana Karembeu, Aitora Carance, Aljoše Asanovića, Igora Štimc, Niše Savljevića, Marka Simeunovića, Mehmeda Baždarevića, Saše Pozdera, Arkadyja Dvorkovicha, Dragana Primorca, Zdravka Marića, Željka Tufekića i Vedrana Duvnjaka. Na izborničkoj klupi sjedili su Zoran Bogdanović, CEO Coca-Cola HBC, Zdravko Marić, osnivać i predsjednik Igara i Igor Angelovski, nogometni trener. Mladi nogometaši već su prethodni dan utakmicama u sklopu međunarodne završnice impresionirali publiku, a sada i čitav All-star tim. Reprezentacija SIM-a sastavljena je od nogometašica i nogometaša iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, a na izborničkoj klupi ih je vodio Tihomir Gudić, izvršni direktor Igara. Sudački dvojac utakmice bili su Roberto Rosetti, legendarni nogometni sudac svjetskih i europskih prvenstava te Svetlana Bilić, najbolja nogometna sutkinja regije. Atraktivna igra, prepuna golova do usijanja je dovela navijanje na Prokurativama, a rezultat je ovaj put ostao neriješen. 

Dupkom popunjene tribine i izvrsnu navijačku atmosferu na ovom jedinstvenom stadionu uveličali su prijatelji Igara: Davor Filipović, ministar gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske, Svetoslavaa Atanasov i Dore Strezove Nikolove, predstavnici Coca-Cola HBC, Lidija Bradara predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine, gradonačelnik Splita Ivica Puljak i zamjenici Antonio Kuzmanić i Bojan Ivošević, Ivica Tucak, izbornik Hrvatske vaterpolo reprezentacije, Vladimir Lučić – generalni direktor Telekom Srbija, Nikoleta Šubert, direktorica direkcije za prodaju životnih osiguranja Dunav osiguranje, Zoran Gajić, ministar sporta i omladine Republike Srbije, Nikola Nikodijević, predsjednik gradske skupštine Grada Beograda, Dejan Tomašević, bivši sportaš, Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, Božidar Maljković, predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije, Marijan Kustić – predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Stojan Vujko, generalni direktor Millennium teama, Adrian Ježina – CEO Telemach Hrvatska i Slovenija, Zoran Bogdanović – CEO Coca – Cola HBC Europe, Lana Popović, COO Coca Cola Company, Lukša Jakobušić, predsjednik NK Hajduk Split, Dubravko Šimenc,  Joško Jeličić , Alen Bokšić, Ivica Šurjak i Ivan Gudelj, bivši sportaši, Ivan Vlaho, zamjenik CEO Unicredit grupe za Srednju i Istočnu Europu i predsjednik Uprave ZABA-e, Serhiy Palkin, CEO FC Shakhrat Donetsk, Maksym Timichenko, CEO DTEK i brojni gosti.

Gosti Plazma Sportskih igara mladih bili su smješteni u novootvoenom AC hotelu by Merriot Split, u najvišoj zgradi u Hrvatskoj 135 m visokom Westgate Tower.

Utakmicu se u izravnom prijenosu mogla pratiti na Arena sport, Sport klub i N1 televizijama u 12 zemalja, a sudionici su gostovali i u SIM studio.

Ove su godine i mladi sportaši na Prokurativama odigrali utakmice Međunarodne završnice Coca-Cola Cupa, a medalje su im podijelili Aleksandar Čeferin, Zvonimir Boban, Predrag Mijatović, Darijo Srna, Nemanja Vidić i Mario Stanić.

27. sezonu prethodni dan na Rivi je zatvorio Davor Božinović, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova, i izaslanik pedsjednika Vlade Andreja Plenkovića. “Čestitam vam na uspješnoj sezoni i sudjelovanju 260.000 djece i mladih na Sportskim igrama ove godine. Proglašavam 27. sezonu zatvorenom.” rekao je potpredsjednik Vlade i ugasio plamen Igara u društvu uvaženih gostiju i sportaša.

Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u 10 sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, FIDE turnir u šahu, graničar i atletika u sklopu Telemach Dana sporta). Svjesni svog utjecaja i odgovornosti osim promicanja sportskog načina života, Igre djecu i mlade svojim edukacijma potiče da se razviju u odgovorne pojedince našeg društva. Plazma Sportske igre mladih podržavaju i mnogobrojne svjetske institucije UEFA, FIFA, FIBE, FIDE, MOO, Europska komisija, Europska unija, te vrhunski sportaši i dužnosnici. 

Od osnutka 1996. godine u Splitu za sve sudionike natjecanja na svim razinama su potpuno besplatna, a do danas Igre su obogatile živote više od 2,5 milijuna djece i mladih u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji.